DRUGA HNL

Opatija ispustila pobjedu, Šego izjednačio u 92. minuti

Subota, 16. listopada 2021. 16:53 Napisao/la  SC

Nogometaši Opatije imali su dva pogotka prednosti od 70. minute, ali Varaždinci su dvama pogocima u završnici preokretom došli do boda

Marko Bjelanović
Marko Bjelanović

Druga HNL, 9. kolo

OPATIJA – VARAŽDIN 2:1

Stadion Kantrida. Sudac: Ante Terzić (Split)

Strijelac: 1:0 Belančić (9), 2:0 Knežević (70), 2:1 Postonjski (79), 2:2 Šego (90+2)

Žuti kartoni: Bjelanović, Pejanović (Opatija), Postonjski, Šego (Varaždin)

OPATIJA: Baždarić, Fumić (54 E. Maloku), Belančić, Jukičić, Ivančić (46 Bjelanović), Klapan, Kožić, Pejanović (84 Bogolin), Heteši (46 Knežević), Grujević, Bertoša (77 T. Maloku).

VARAŽDIN: Sentić, Pellumbi (60 Mehić), Grgec (78 Topić), Karabatić, Herrera (46 Igrec), Postonjski, Teklić (70 Vuk), Posavec, Šego, Kolarić, Senić.

Nogometaši Opatije propustili su priliku ostvariti drugu vezanu prvenstvenu pobjedu, u utakmici 9. kola Opatijci su na Kantridi remizirali s Varaždinom, nakon što su imali dva pogotka prednosti.

Momčad trenera Zorana Bogolina bolje je krenula u utakmicu i to razdoblje bolje igre okrunili pogotkom u devetoj minuti.

Udarac iz kuta izveo je Luka Kožić, ubačenu loptu na prvu vratnicu pokušao je počistiti jedan od gostujućih braniča, ali nakon njegove lošije reakcije odlično se snašao Marin Belančić, nadskočio svog čuvara i glavom svladao nemoćnog vratara Sentića – 1:0.

U 19. minuti domaćini su mogli povećati prednost, ali kvalitetan ubačaj Grujevića Ivančić nije najbolje zahvatio.

Varaždinci su prvi put ozbiljnije zaprijetili u 25. minuti, ali je Karabatićev udarac glavom otišao preko gola, u 30. minuti udarac je okušao i Posavec, ali je Baždarić bio na mjestu.

U 56 minuti sjajno je prošao Trojan Maloku, povratnom loptom pronašao Kožića, ali je njegov udarac završio u gostujućem bloku.

Bolja igra domaće momčadi drugim je pogotkom okrunjena u 70. minuti, Elvir Maloku dugom je loptom lijepo uposlio Marka Bjelanovića, koji se majstorski oslobodio svog čuvara, povratnom loptom uposlio Bojana Kneževića, koji je preciznim udarcem potvrdio pobjedu – 2:0.

U 79. minuti Igor Postonjski smanjio je zaostatak maestralnim pogotkom iz slobodnog udarca s dvadeset metara.

U drugoj minuti sudačke nadoknade vremena Opatijci su ispustili pobjedu iz ruku, Michele Šego sve je sam napravio, ispremješao domaću defanzivnu liniju i lijepim udarcem iskosa s lijeve strane svladao domaćeg vratara – 2:2.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.