Dinamo pobijedio Fehervar u jedinoj pripremnoj utakmici prije susreta s Rijekom

Četvrtak, 14. siječnja 2021. 15:00 Napisao/la  SC

Očekuje nas ta zaostala utakmica s Rijekom, znamo da se radi o jako dobroj, agresivnoj i čvrstoj momčadi, kaže trener Zoran Mamić

Dinamo pobijedio  Fehervar u jedinoj pripremnoj utakmici prije susreta s Rijekom
Foto: FC Fehervar/Facebook

Nogometaši Dinama u Rovinju su pobijedili (2:1) Fehervar u jedinoj pripremnoj utakmici prije susreta s Rijekom, Dinamo i Rijeka 19. siječnja u Maksimiru igraju zaostalu utakmicu 6. kola.

Zanimljivo, Fehervar je prije utakmice igrao protiv dva riječka kluba, pobijedio je Rijeku (1:0) i Orijent 1919 (6:2).

Mađari su poveli nakon što je Theophile skrenuo loptu koju je uputio Zivzivadze, Dinamo je izjednačio iz kaznenog udarca.

Rus je igrao rukom, Oršić postigao pogodak iz penala.

Pobjedu je osigurao Petković iz slobodnog udarca.

Zanimljivo, Zoran Mamić u 22. minuti uveo je šestoricu novih igrača.

Neobičan potez trenera Dinama uvjetovan je utakmicom protiv druge momčadi Dinama pred utakmicu proitv Fehervara, izašli su igrači koji su igrali 45 minuta protiv druge momčadi.

Gvardiol je izašao dvije minute ranije, Mamić nije htio riskirati nakon što je igrač RB Leipziga ostao ležati poslije duela.

Na poluvremenu utakmice dogodio se incident u kojemu je glavni akter bio Bruno Petković, koji je u jednom trenutku uhvatio za vrat protivničkog igrača.

Sve se brzo smirilo.

- Hvala Bogu sve je završilo bez ozljeda, izuzev Gvardiola koji je prije dva dana na treningu malo uganuo gležanj, tako da danas s njim nismo željeli previše riskirati. Vrlo gruba i teška utakmica, više je bila neprijateljska, a što se same igre tiče obrambeni dio momčadi je bio bolji nego vezni red i napad. Ali razumiljivo je to, deset dana smo jako teško trenirali, vidjelo se da su noge još uvijek teške i da nam fali svježine. Očekuje nas ta zaostala utakmica s Rijekom, znamo da se radi o jako dobroj, agresivnoj i čvrstoj momčadi. Organizirani su, mogu biti vrlo opasni, ali mi se moramo koncentrirati samo na nas, dignuti razinu svoje igre na nivo s kojim smo završili jesenski dio sezone i onda neće biti problema. Pripreme? Zadovoljan sam, sve je prošlo bez ikakvih ozljede, osim te manje od Gvardiola. Odradili smo planirano, čak i više od toga, a svi igrači su pokazali želju, htijenje i energiju, to je najvažnije za trenera, kazao je Zoran Mamić.

DINAMO: Livaković, Moharrami (22 Stojanović), Theophile (25 Lauritsen), Franjić (46 Perić), Gvardiol (20 Leovac), Burton (46 Jakić), Hajrović (22 Kastrati), Ćuže (46 Majer), Ivanušec (46 Ademi), Oršić (22 Atiemwen), Gavranović (22 Petković)

FEHERVAR: Kovacs, Fiola, Tamas, Rus, Stopira, Hangya, Funsho, Houri, Nikolov, Petrijk, Zivzivadze

Pripremna utakmica: Dinamo - Fehervar 2:1 (Oršić 19-11m, Petković 78/Zivzivadze 12)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.