Nenad Črnko: Nisam siguran da će Nikoličius u Hajduku imati ovlasti kao u Gorici

Ponedjeljak, 04. siječnja 2021. 10:34 Napisao/la  SC
Nenad Črnko
Nenad Črnko

Gorica je preko noći ostala bez dvojice ključnih stručnjaka, trener Valdas Dambrauskas otišao je u Ludogorets, Mindaugas Nikoličius postao je direktor Hajduka.

- Znam da je nogometna javnost u Hrvatskoj izuzetno iznenađena, ali ja i nisam toliko. Pogotovo nisam iznenađen odlaskom trenera Dambrauskasa, jer on je ponudu Ludogoreca dobio odmah nakon zadnje utakmice u godini s Hajdukom u Splitu, a ona je bila daleko bolja od onoga što je mogao dobiti u Gorici. Mi smo platili cijenu toga što smo od malog kluba napravili veliki, ali naš proračun je ostao na razini malog. Gorica će za Dambrauskasa dobiti i 150.000 eura odštete, otprilike dvostruko više nego je za njega potrošila u 10 mjeseci koliko je bio njezin trener. Nikoličius je otišao jer ima ambiciju jednog dana biti sportski direktor u klubu iz liga petice. Očito je procijenio da je Hajduk stepenica više prema tom cilju, premda nisam siguran da će u Splitu imati sve ovlasti i potpunu kontrolu kakvu je imao u Gorici. No, ono što je bitno naglasiti, mi smo se rastali potpuno prijateljski, nikada u ove tri godine nismo imali ni najmanju razmiricu, imao je ovdje i odlične financijske uvjete. Bilo je to razdoblje koje će se pamtiti samo po najboljim stvarima za sve nas, kazao je predsjednik Gorice Nenad Črnko za Sportske novosti.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.