Nenad Bjelica: Ovaj nas rezultat drži budnim uoči uzvrata

Četvrtak, 21. srpnja 2022. 18:24 Napisao/la  SC

Kazahstanci su bili ne samo borbeni nego su i kvalitetno došli do nekih šansi, pred nama je još puno posla, kaže trener Osijeka

Nenad Bjelica
Nenad Bjelica

Osijek se iz Kazahstana vraća s minimalnom prednošću (2:1) uoči uzvratke utakmice 2. pretkola Konferencijske lige protiv Kizliža.

- Prilagodba na teren i vremensku razliku sigurno nije bila lagana i možda zato nismo najbolje ušli u dvoboj, ali kako je utakmica prolazila tako smo rasli u igri. Pobjedili smo, što smo i željeli, i čestitao bih svojim igračima koji su odigrali dobru utakmicu. Naše šanse za prolazak su velike i to je najvažnije. Bili smo bolji od onog trenutka kada smo ubrzali igru. Malo smo u početku pali pod njihov ritam, za svako izvođenje auta, za svaki udarac iz kuta trebalo im je dosta vremena. Usporili su utakmicu tako da u prvom poluvremenu nismo mogli izaći iz toga. Na odmoru smo rekli igračima da krenu igrati sa dva dodira i puno brže. Isto tako nam je pomoglo što je teren bio navodnjavan na poluvremenu pa je i lakše lopta išla. Sve to nam je pomoglo da budemo bolji. Kazahstanci su bili ne samo borbeni nego su i kvalitetno došli do nekih šansi. Pred nama je još puno posla u uzvratnoj utakmici i zato apeliram na naše navijače da nas dođu u što većem broju podržati u uzvratu, a ja se nadam kako ćemo im priuštiti zadovoljstvo, kazao je trener Osijeka Nenad Bjelica.

Utakmicu je obilježio rijetko viđeni autogol Darka Nejašmića, kojim je domaćin s igračem manje ublažio poraz:

- Ne bih to komentirao, takve se stvari događaju. Da nema pogrešaka u igri ne bi bilo ni golova za nas, ni za protivnika. Tako je kako je i idemo dalje. Ali ovaj nas rezultat drži budnim i to me raduje. Kod 0:2 mislili bismo možda mi i naši navijači da je sve gotovo, poručio je Bjelica.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.