RIJEKA - HIBERNIAN Navijačima Rijeke na početku sezone granica očekivanja postalo nebo iznad Rujevice

Četvrtak, 12. kolovoza 2021. 13:11 Napisao/la  Igor Vranić

Ako Rijeka protiv Hiberniana nastavi igrati kao u prethodnim domaćim utakmicama, navijače čeka još jedna vedra večer na Rujevici

Navijačima Rijeke na početku sezone granica očekivanja postalo nebo iznad Rujevice

Rijeka večeras (20, HNTV) na Rujevici igra uzvratnu utakmicu 3. pretkola protiv Hiberniana.

Škotska momčad pokazala je u prvoj utakmici da ima dovoljno individualne kvalitete kazniti eventualne propuste.

Stožerni igrači su Martin Boyle, Škot koji je od 2018. godine počeo igrati za australsku reprezentaciju i Kevin Nisbet, škotski reprezentativac koji je igrao protiv Hrvatske na zadnjem EURO-u.

Nisbet (31) nije iskoristio najbolju šansu u prvoj utakmici, Boyle je pripremio (Stevenson 43) šansu nakon koje se zatresla vratnica.

Znaju igrači Rijeke koje igrače Hiberniana večeras treba posebno čuvati, puno je važnije kako će riječka momčad čuvati (među)prostor oko najopasnijih igrača Hiberniana.

U prvoj utakmici protiv Hiberniana riječka momčad prvi put ove sezone nije izgledala kompaktno u bloku, što Škoti nisu iskoristili.

Dvije zadnje utakmicu zaredom (Dinamo 3:3, Hibernian 1:1) riječki napad ubojito je kompenzirao propuste u obrani.

Rijeka je u dvjema utakmica postignula četiri pogotka iz jedne izrađene prilike, takav učinak u kontinuitetu neće moći održavati ni momčad PSG-a s Leom Messijem.

Igra u obrani uvijek je bila i ostala preduvjet uspjeha u svakom momčadskom sportu, nemaju iste posljedice na igru momčadi većinom individualne pogreške protiv Dinama i naglašeno sustavne pogreške protiv Hiberniana.

Rijeka je prije prve utakmice protiv Hiberniana pet utakmica u nizu odigrala na vrlo visokoj natjecateljskoj razini, toliko visokoj da je navijačima Rijeke na početku sezone granica očekivanja postalo nebo iznad Rujevice.

Ako Rijeka protiv Hiberniana nastavi igrati kao u prethodnim domaćim utakmicama, navijače čeka još jedna vedra večer na Rujevici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.