Luka Modrić stao uz bok najvećih igrača Real Madrida svih vremena

Nedjelja, 23. listopada 2022. 10:03 Napisao/la  SC

Modrić u Real Madrid došao iz Tottenhama 2012. godine, španjolski mediji dočekali su ga skeptično

Luka Modrić stao uz bok najvećih igrača Real Madrida svih vremena

Luka Modrić obilježio je 450. nastup za Real Madrid pogotkom u pobjedi protiv Seville (3:1).

Prije utakmice Florentino Perez darovao je Moadrića dresom s brojem na dresu koji izgleda impresivno, Modrić se po broju nastupa svrstao uz bok najvećih igrača Real Madrida svih vremena.

Modrić je u Real Madrid došao iz Tottenhama 2012. godine, španjolski mediji dočekali su ga skeptično, nitko tada nije mogao prepostaviti da je Real Madrid doveo najboljega hrvatskog nogometaša svih vremena koji je deset godina kasnije stekao status jednog od najboljih veznih igrača u modernom nogometu.

Brojke su impresivne isto kao njegov nogomet, već u prvoj utakmici za Real Madrid osvojio je španjolski Superkup nakon pobjede protiv Barcelone.

Osvojio je 5 Liga prvaka, 4 Svjetska klupska prvenstva, 4 europska Superkupa, 3 LaLige, 1 Kup kralja, 4 španjolska Superkupa.

Vrhunac karijere dosegnuo je 2018. godine, kada je hrvatsku reprezentaciju doveo do finala SP-a, postao je najbolji igrač SP-a, dobio je Zlatnu loptu i nagradu FIFA-e za najboljega igrača na svijetu.

Španjolci su precizno odredili njegov učinak u Real Madridu, u 450 utakmica ostvario je točno 300 pobjeda: LaLiga (208), Liga prvaka (64), Kup kralja (13), Svjetsko klupsko prvenstvo (6), španjolski (5) i europski Superkup (4).

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.