Rijeka traži trenera: Može li Fausto Budicin u Derbyju della Učka postati trajno rješenje?

Srijeda, 17. kolovoza 2022. 10:12 Napisao/la  SC

Budicin je privremenim rješenjem postao u vjerojatno najmanje željenom trenutku, Rijeka u Puli gostuje nakon dva vezana prvenstvena poraza i ispadanja od Djurgardensa 

Fausto Budicin
Fausto Budicin

Fausto Budicin upisat će trenerski debi na klupi Rijeke u nedjeljnoj utakmici protiv Istre 1961 na Drosini.

Odlazak Dragana Tadića u prvi je plan gurnuo njegova dosadašnjeg pomoćnika, Budicin je privremenim rješenjem postao u vjerojatno najmanje željenom trenutku, Rijeka u Puli gostuje nakon dva vezana prvenstvena poraza i ispadanja od Djurgardensa u kvalifikacijama Konferencijske lige.

Fausto Budicin izdanak je pulske nogometne škole, ali je nogometno stasao u Rijeci, budući da na Rujevici traje potraga za trenerom otvorenim se postavlja pitanje može li gostovanje u Puli i za Budicina biti prekretnica, može li Budicin na Drosini postati trajno rješenje za riječku momčad.

Rijeka i Istra 1961 u subotu će se sastati 73. put, u dosadašnje 72 utakmice Rijeka je slavila 45. puta, 16 utakmica završilo je remijem, Istra 1961 ima 11 pobjeda.

Najviše odigranih utakmica ima upravo Fausto Budicin (15), koji se u susjedskom derbiju već okušao kao trener, u sezoni 2020/2021. godine kao trener Istre 1961 poražen je na domaćem terenu i na Rujevici.

Budicin je Istru 1961 vodio u 17 prvenstvenih i jednoj kup-utakmici.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.