Miroslav Gagro, predsjednik Cibalije: S licencom neće biti problema, napravili smo sve što je tražio HNS

Nedjelja, 22. svibnja 2016. 18:31 Napisao/la  SC

Nama je prije 18 mjeseci otvoren predstečaj, a paralelno smo morali financijski stabilizirati klub, smanjivati dugove, te stvarati momčad za povratak u Prvu HNL, kaže Gagro

Cibalia se remijem (0:0) u Šibeniku vratilu u prvu ligu, ali prvoligašku licenciju još uvijek nije dobila. Klub je godinama bremenit financijskim problemima:

- Mislim da s time neće biti problema, napravili smo baš sve što je od nas HNS tražio. Nama je prije 18 mjeseci otvoren predstečaj, a paralelno smo morali financijski stabilizirati klub, smanjivati dugove, te stvarati momčad za povratak u Prvu HNL. A to nije bio lagan zadatak. Cibalia prema tradiciji, infrastrukturi, organizaciji kluba, pa i troškovima daleko nadmašuje Drugu HNL, pa smo se ove godine morali vratiti u elitu. To smo i uspjeli. Zaključno sa 31. prosincem 2015. godine smo dugove sveli na 'nulu', sve napravili zdravim sponzorskim novcem. Istina, tada nas je iznenadila i jedna predstečajna rata, ali vjerujem da će sve biti OK. Još čekamo službenu potvrdu. Vjerovali ili ne, nama je Prva HNL mnogo jeftinija od igranja u drugoligaškom društvu. Samo troškovi naše Omladinske škole tijekom godine u Drugoj HNL iznose 1,8 milijuna kuna. Kako? Pioniri, kadeti i juniori nam nastupaju u Prvoj HNL, dok druge momčadi igraju u međužupanijskoj ligi. I to sve košta. U Omladinskom pogonu imamo 14 zaposlenih, a svakoga tjedna u Vinkovcima odradimo i 11 utakmica. Kažem vam, mi za Omladinsku školu izdvajamo 1,8 milijuna kuna, a vjerojatno preostali drugoligaši svi zajedno ne potroše toliko u godinu dana. Mi smo u Slavoniji dislocirani, puno nam je jeftinije i jednostavnije igrati Prvu HNL, kaže predsjednik Cibalije Miroslav Gagro za goal.hr

Igrači dugo nisu dobili plaće, o tekućim dugovima predsjednik kaže:

- I to će biti vrlo brzo riješeno. Zahvalio sam se svim igračima i objasnio im situaciju. Na ovu sam funkciju stigao 2014. godine i naslijedio dug prema radnoj zajednici od 1,1 milijun kuna. Dugovalo se čak sedam plaća. I sve smo to riješili. Istina, ove smo godine imali problema, ali i mi tako imamo potraživanja prema Pescari i Cagliariju. Sve će vrlo brzo biti riješeno, zaključuje Gagro.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.