Luka Modrić i Dejan Lovren na udaru kritičara nakon prvih utakmica ove godine

Petak, 04. siječnja 2019. 13:26 Napisao/la  Igor Vranić

Nekoliko Lovrenovih duela sa Saneom i Aguerom pokazali su da je stoper hrvatske reprezentaciji jednostavno inferioran u brzini reakcije. To se ne može steći kroz treninge...

Dejan Lovren nekoliko puta zakasnio u duelima s Aguerom
Dejan Lovren nekoliko puta zakasnio u duelima s Aguerom

 

Luka Modrić i Dejan Lovren našli su se na udaru kritika u prvim utakmicama ove godine.

Real Madrid odigrao je neodlučeno (2:2) su gostima protiv Villarreala, trener Santiago Solari poslao je Luku Modrića na klupu pola sata prije kraja utakmice.

Ponajbolji igrač netom završenog Svjetskog klupskog prvenstva odigrao je slabo prvu utakmicu u novog godini, njegova forma u prvom dijelu sezone nije bila na razini najboljega igrača na svijetu što je dalo povoda kritičarima da počnu preispitivati njegove kvalitete.

Ionako mnoge od njih nije uvjerio da je prošle godine igrao bolje od Cristiana Ronalda i Lea Messija, koji su desetak godina dominirali u izborima za najboljega nogometaša.

- Modrić je napravio što je mogao jer je gripozan. Davao je sve od sebe dok je mogao i mi smo mu zahvalni, rekao je Solari nakon utakmice protiv Villarreala.

Prije dvadesetak dana Modrić je bio jedan od najboljih igrača Real Madrida na Svjetskom klupskom prvenstvu, takve oscilacije u igri tipične su za igrače kod kojih je došlo do zamora materijala.

Modrićeve kvalitete nisu upitne.

Upitno je samo kada će ponovo dosegnuti formu koju je na najvišoj razini postojano održavao zadnjih pet, šest sezona.

Kod Dejana Lovrena nije problem forma.

Stoper Liverpoola nekoliko puta nije dobro reagirao tijekom utakmice protiv Manchester Cityja, od prve minute bilo je jasno da je Lovren jedna od najslabijih karika u momčadi Liverpoola.

A velike momčadi kao što je momčad Manchster Cityja odmah osjete slabosti protivnika.

Nekoliko Lovrenovih duela sa Saneom i Aguerom pokazali su da je stoper hrvatske reprezentaciji jednostavno inferioran u brzini reakcije.

To se ne može steći kroz treninge, ali se može sakriti tijekom utakmica protiv slabijih protivnika od Manchester Cityja.

Na Etihadu su ipak međusobno igrale dvije trenutačno ponajbolje momčadi na svijetu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.