ČAČIĆ UOČI UZVRATA KUPA

Nema prijenosa? Pa to je da ti pamet stane!

Utorak, 08. svibnja 2012. 14:08 Napisao/la  Z. G.

Utakmica će ovisiti isključivo o nama, pogotovo ako budemo igrali kao protiv Istre i Zagreba, kaže Čačić

- Opet ne prenose finale?! Pa, to je da ti pamet stane!, gnjevno je dobacio Dinamov trener Ante Čačić doznavši da nijedna tv kuća neće prenositi niti uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prvi smo ogled također mogli pratiti samo tako da dođemo na tribinu ili se, pak, oslonimo na radio prijenos… Dinamo i Osijek sučelit će se, dakle, u srijedu u Maksimiru (18 sati) u uzvratnom finalnom okršaju u kojem će Slavonci braniti (ili napadati?) obećavajućih 0:0 iz prvoga ogleda u Gradskom vrtu. "Predgrupa" će biti juniori Dinama i Osijeka, koji će se istoga dana na istom travnjaku također sučeliti u finalu Kupa (15 sati). Tko zna, da pogoci pršte kao u juniorskoj konkurenciji, da su rezultatski preokreti jednako nepredvidljivi kao u nadmetanjima tinejdžera, možda bi i seniori imali više gledatelja.

- Dvaput smo ove sezone igrali protiv Osijeka. U prvoj smo utakmici mi pobijedili 6:0 u Gradskom vrtu, kasnije su oni nas svladali sa 4:0 u Maksimiru! Osijek je ove polusezone povezao čak 10 pobjeda zaredom, podsjetio je daroviti Dinamov junior Domagoj Pavičić.

Kamere i mikrofoni (u redu, samo mikrofoni) ipak će se usredotočiti na seniore. A, u dva proljetna ogleda Dinama i Osijeka bilo je "tek nešto manje" pogodaka nego kod juniora. U Maksimiru je u prvenstvenom okršaju bilo 1:0 za Dinamo, a u prvom ogledu finala Kupa 0:0…
 

- Da, ali mi smo u obje utakmice bili puno bolji, imali veći posjed, dosta prilika, ali realizacija je zakazala. Sad je treća sreća, nadam se da ćemo u tom dijelu biti izdašniji, efikasniji. Znamo da će Osijek biti opasan, pogotovo stoga što ima aktivan rezultat. Nama isključivo pobjeda donosi trofej. Osijek će nas čekati, biti strpljiv, igrati na kontre i polukontre, opasan je iz prekida, o tome ćemo voditi računa. Utakmica će ovisiti isključivo o nama, pogotovo ako budemo igrali kao protiv Istre i Zagreba, ako stvorimo kontroliranu dominaciju koja bi trebala dovesti do prilika za pogodak. Osijek je dobar, a smatram da ćemo ga u ovih 90 minuta uspjeti igrom nadjačati, istaknuo je Čačić.

Na upit jesu li vježbali jedanaesterce, maksimirski je trener kratko dodao:

- Znamo poslije treninga tu i tamo odraditi poneki jedanaesterac. Ali, mislim da do njih neće doći, zaključuje Ččaić koji će protiv Osijeka biti lišen usluga ozlijeđenih napadača Ivana Krstanovića i Ante Rukavine, a upitan je i nastup Šime Vrsaljka zbog problema s listom.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.