ČETVRTFINALE KUPA HRVATSKE

Zelina i Hajduk odigrali neodlučeno

Utorak, 27. studenog 2012. 15:23 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva utakmica 1/4 finala Kupa: Zelina - Hajduk 1:1. Lokomotiva i Cibalia prvi polufinalisti

1/4 KUPA HRVATSKE

ZELINA - HAJDUK 1:1

Igralište NK Zelina. Gledatelja: 4.000

Sudac: Andrej Burilo (Osijek)

Strijelci: 0:1 Vršajević (26), 1:1 Fuček (55)

Žuti kartoni: Kranjčec, Brlečić, Fuček (Zelina ), Vršajević (Hajduk)

ZELINA: Kranjčec 7,5, Kristić 6,5, Mladiček 6,5, Šimek 6,5, Melnjak 6, Brlečić 6, Grgec 6, Mesec 6, Trojak 6 (76 Medved - ), I. Kiš 6, Fuček 7,5 (90 Nikolić - )

HAJDUK: Blažević 6, Lima 6, Maloča 6,5, Milović 6,5, Jozinović 6, Radošević 6, Milić 5,5  Vršajević 6,5, Caktaš 6, Stojanović 5 (88 Sušić - ), Maglica 5 (74. T. Kiš -)

Odluka tko će od ove dvije momčadi izboriti plasman u polufinale Kupa Hrvatske pasti će za petnaestak dana na Poljudu. Hajduk je bio bolji u prvom dijelu dok su u nastavku domaćini bili agresivniji, te su uspjeli  postići izjednačujući zgoditak i tako ostaviti nadu da možda prirede iznenađenje u uzvratu.

Splićani su od prvog sučevog zvižduka dominirali travnjakom. Već u 4. minuti Caktaš je sa 12, 13 metara pucao pored gola, da bi minutu poslije Maglica izašao sam pred domaćeg vratara no nije ga uspio savladati, Kranjčec je obranio njegov udarac. Mogao se Vršajević u 12. minuti upisati u listu strijelaca, ostao je sam na desnoj strani kaznenog prostora Zeline, pucao sa desetak metara, ali je Kranjčec ponovno bio nesavladiv.

Cakatš, kojeg je trener Krstičević uvrstio u početnu jedanaestoricu, u 23. minuti je pucao je sa nekih 18 metara, lopta je pogodila spoj desne stative i grede gola domaćina. Svoju premoć bijeli su uspjeli materijalizirati u 29. minuti kada je Vršajević odlično utrčao iza leđa obrane Zeline, na dugu loptu koju mu je ubacio Jozinović, pucao je sa nekih desetak metara, a Kranjčec nije mogao ništa učiniti osim da izvadi loptu iz mreže. Jedini udarac prema vratima Blaževića domaćini su uputili u 45. minuti, pucao je Fuček, no za Hajdukovog čuvara mreže bio je to lak plijen.

U nastavku susreta Zelina je zaigrala puno bolje, bijeli su iz nepoznatih razloga "stali" što su domaćini iskoristili i stigli do poravnanja rezultata. U 56.minuti lopta je pogodila u ruku Jozinovića na nekih 18 metara od gola Blaževića. Slobodni udarac izveo je Fuček, koji je pucao, lijevom nogom, prebacivši živi zid Splićana i lopta je završila u lijevom uglu nemoćnog Blaževića. Poslije izjednačujućeg gola Zelina je krenula po još jedan gol, no u tome nije uspjela. Sa druge strane, Hajduk je u nastavku susreta bio neprepoznatljiv, odigrali su Splićani vrlo slabo. U konačnici bijeli imaju rezultat koji im nudi priliku da pred svojim navijačima izbore u uzvratnoj utakmici plasman u polufinale Kupa.

OSIJEK - CIBALIA 1:3

Stadion Gradski vrt. Gedatelja 4000

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

Strijelci: 0:1 Koledić (1), 1:1 Lešković (51), 1:2 Puljić (53), 1:3 Bartolović (90+3)

Žuti kartoni: Vrgoč, Lešković, Mišić (Osijek), Puljić, Pavličić, Bartolović, Jonjić (Cibalia)

OSIJEK: Vargić, Vrgoč, Kurtović (79 Mišić), Perošević (69 Lukić), Lešković, Aleksić, Ibriks, Jugović (61 Zubak), Pongračić, Kvržić, Smoje

CIBALIA: Matković, Muženjak, Puljić, Koledić (55 Mišić), Pavličić (72 Terzić), Bartolović, Župarić, Jonjić, Mitrović, Vitaić (63 Čulić), Mazalović

 

 

LOKOMOTIVA - GOŠK 0:0

Igralište Kajzerica. Gledatelja: 200

Sudac: Marko Matoc (Zaprešić)

Žuti kartoni: Šitum (Lokomotiva), Ivanišević, Mujkić, Kacić, Čečur (GOŠK)

LOKOMOTIVA: Picak, Musa, Barbarić, Mesarić, Maleš, Martinac (69 Zakarić), Chago (46 Pjaca), Šitum, Kramarić, Tomšić, Samateh

GOŠK: Kristić, Mrđen, Čikato (73 Zečević), Mujkić (75 Čečur), Kacić, Đajić, Hodžić, Ivanišević, Caput, Kovačić, Daničić (83 Dragić)

Nogometaši Cibalije i Lokomotive prvi su polufinalisti Kupa. Cibalia je pobijedila Osijek u Gradskom vrtu 3:1 i ostvarila plasman u završnicu nakon što je prva utakmica završila 1:1, a Lokomotivi je u uzvratu protiv GOŠK-a bilo dovoljno 0:0 da bi prođla dalje zahvaljuući pobjedi (1:0) u prvoj utakmici.

 

 

 

 Fotogalerija: Slavko Midžor/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.