VARAŽDIN - RIJEKA Rožmana se ni u naznakama ne može uspoređivati s prethodnicima, ni igračima nije jasno što novi trener radi!

Srijeda, 30. listopada 2019. 10:18 Napisao/la  Igor Vranić

 Rožman od utakmice u Varaždinu više nema izbora ako želi steći povjerenje igrača, nitko nije uspio temeljito promijeniti način igre prije nego što je promijenio stožerne igrače

VARAŽDIN - RIJEKA Rožmana se ni u naznakama ne može uspoređivati s prethodnicima, ni igračima nije jasno što novi trener radi!

 

Nogometaši Rijeka večeras (19.30) u Varaždinu igraju utakmicu osmine Kupa.

Simon Rožman debitirao je u Varaždinu, novi trener Rijeke s tribina je gledao utakmicu 10. kola.

Pogocima Escovala (12) i Halilovića (36), Rijeka je rutinski osvojila bodove protiv momčadi koju je vodio bivši igrač Rijeke Borimir Perković.

Perković je smijenjen, Varaždin danas vodi bivši trener Rijeke Luka Bonačić.

Iskusni Bonačić drugačiji je karakter, momčad Varaždina danas sigurno neće igrati isto kao u 10. kolu.

Međutim, razlika u kvaliteti je tolika da ishod utakmice ovisi isključivo o tome kako će igrati Rijeka.

Način igre Rijeke glavna je tema u riječkom nogometu otkada je trener postao Rožman.

Ove sezone momčad je sadržajno dvije najvalitetnije utakmice odigrala na gostovanjima protiv najslabijih protivnika (Istra 1961, Varaždin).

Uoči utakmice u Puli ostavku je podnio Igor Bišćan, uoči utakmica protiv Važadina trener je trebao postati Simon Rožman.

U dvjema utakmicama tijekom primopredaje ovlasti između dvojice trenera, igrači su djelovali opušteno i razigrano, ali dovoljno odgovorno da bi pokazali neprijepornu kvalitetu.

Otkada je Rožman počeo provoditi promjene u načinu igre Rijeka je odigrala tri utakmice (Lokomotiva 1:1, S. Belupo 2:1, Gorica 1:2) kojima je prema sadržaju zajedničko bilo da su treneri protivničkih momčadi opravdano žalili za propuštenim prilikama i da je najbolji igrač Rijeke bio vratar Andrej Prskalo bez obzira na kardinalnu pogrešku protiv Gorice.

Igra u domaćim utakmicama bila je zabrinjavajuće konfuzna, više su izravnih prilika u dvjema utakmicama stvorili Lokomotiva i Gorica nego sve momčadi zajedno u prethodnim utakmicama.

Rožman je očito napustio temeljne postavke igre Igora Bišćana i Matjaža Keka, okosnici ove momčadi više od dvije sezone osnovna odrednica u igri bila je organizirana igra u zadnjoj trećini.

Velika razlika između Bišćana i Keka bila je načinu igre u protivničkoj trećini, gdje Bišćan u stručnom smislu Keku nije bio ni do koljena.

Prema viđenom u prvim trima utakmicama, Rožmana se ni u naznakama ne može uspoređivati sa svojih prethodnicma.

Razlog je jednostavan, ni igračima nije jasno što novi trener radi!

Današnja utakmica proiv Varaždina specifična je zbog pristupa kup-natjecanju u kojemu se igra na pobjedu.

Što se nastupa tiče, Rožman od utakmice u Varaždinu više nema izbora!

Trener Rijeke  morao bi se vratiti bazičnim odrednicama igre svojih prethodnika da bi u sljedećim trima utakmicama (Varaždin, Osijek, Dinamo) stekao povjerenje igrača.

  Tek tijekom zimske stanke Rožman u skladu s klupskim mogućnostima može planirano početi mijenjati način igre.

Nitko nije uspio temeljito promijeniti način igre prije nego što je promijenio stožerne igrače.

 

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.