Igor Tudor, trener Hajduka: Neće biti smak svijeta ako ne osvojimo Kup Hrvatske

Utorak, 21. svibnja 2013. 15:18 Napisao/la  Ivan Jelić

- Vježbali smo izvođenje jedanaesteraca! Kao igrač Juventusa izgubio sam u finalu Lige prvaka na penale, najavio je uzvratni dvoboj finala s Lokomotivom  strateg Splićana

Hajduk je posljednji Kup Hrvatske osvojio prije tri godine pod vodstvom Stanka Poklepovića, bijeli su bili bolji u dvije utakmice od Šibenika. Pruža im se sada prilika da ponovno u vitrine trofejnog salona na Poljudu donesu Rabuzinovo sunce, pehar kojeg u ruke prima kapetan pobjedničke momčadi. Dosad je Hajduk igrao devet finala, pet puta je osvajao Kup Hrvatske. Uoči uzvratnog sraza protiv Lokomotive, prvi je prije petnaest dana u Splitu završio pobjedom Hajduka (2:1) trener Igor Tudor izašao je pred novinare:

- Raspoloženje u momčadi, svlačionici je odlično, kao svaka ekipa koja izlazi na travnjak i nada se uspjehu, pobjedi, sa takvim istim promišljanjem i mi ćemo istrčati večeraš na maksimirski travnjak u uzvratnoj utakmici finala Kupa Hrvatske protiv Lokomotive .Sve što su igrači pričali medijima proteklih dana pada u vodu kada utakmica počne , na zelenom travnjaku trebaju pokazati što i koliko mogu, riječi su Tudora

Trener Lokomotive Ivković promijenio je retoriku prije prve utakmice rezolutan je bio da je Lokomotiva favorit sada misli drugačije:

- To mi je netko rekao, da je izrekao mnogo komplimenata na naš račun. Ne mogu i ne želim komentirati njegove promjene razmišljanja. Jedino mogu se ovim putem zahvaliti što je prepoznao neke promijene u našoj igri .

Kakva je situacija sa igračkim kadrom?

- Vraća se Vršajević, ostali koji su duže izvan stroja na njih ne možemo računati.

Kakvu Lokomotivu očekujet?

- Poznajemo se predobro nema tu tajni. Neće oni ništa mijenjati, jer trener Ivković kao niti ja nismo imali vremena za neke promjene. Mi ćemo biti dobri. Ne želim najavljivati mi ćemo osvojiti Kup. Trofej osvaja momčad ne pojedinac, iako pojedinac može riješiti pitanje pobjednika.

Na klupi ste kratko vrijeme a imate priliku osvojiti svoj prvi trenerski trofej:

- Postoji malo nervoze, točnije prije bih kazao uzbuđenja. Najave pojedinih medija, osoba da je ovo ključna utakmica za klub, te ako se Kup ne osvoji da će to biti smak svijeta, ne prihvaćam. Razmišljam u totalno drugom smjeru. Hajduk ima puno većih problema nego ako kojim slučajem ne osvojimo Kup Hrvatske. No, dakako da ćemo učiniti sve da osvojimo trofej Rabuzinovo sunce.

U odnosu na Lokomotivu, Hajduk ima iskustva u osvajanju trofeja. Koliko to može biti presudno?

- Snaga kluba očituje se u broju navijača. Hajduk ima najviše navijača u Hrvatskoj pa i šire. Prema najavama na maksimirskim tribinama biti će puno naših pristaša, što može biti odlučujuće.

Koga posebno cijeni u protivničkim redovima?

- Imaju oni niz kvalitetnih pojedinaca koji su u stanju napraviti višak što se traži u današnjem modernom nogometu. Mislim tu prije svega na Šituma, mladog Pjacu koji je odličan igrač, Kramarića, u sredini terena Maleša. Oni su jedna kompletna ekipa. Mi ćemo biti spremni odgovoriti na sve njihove taktičke zamisli.

Hoćete li vježbati pucanje penala?

- Hoćemo! Kao igrač Juventusa izgubio sam u finalu Lige prvaka na penale.

Suđenje je povjereno Osječaninu Anti Vučemiloviću?

- Po pitanju sudaca mogu samo zaželjeti da suca uopće ne primjeti da glavni protagonisti budu igrači. Poznavajući suca uvjeren sam da će se to tako dogoditi, zaključio je strateg Splićana.

Najvjerojatniji sastav: L.Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Kouassi, Lima, Andrijašević, Sušić, Caktaš, Vuković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.