Igor Tudor: Ovaj rezultat nam ništa ne jamči, Lokomotiva je i dalje favorit za osvajanje Kupa

Četvrtak, 09. svibnja 2013. 09:58 Napisao/la  Ivan Jelić

-  Nedjeljni susret s istim protivnikom nam je podjednako važan. Učinit ćemo sve da ostvarimo novu pobjedu i tako se još više približimo plasmanu u Europsku ligu, objašnjava trener Hajduka

Hajduk je minimalno ali zasluženo pobijedio Lokomotivu u prvoj utakmici finala Kupa Hrvatsku. Uzvrat je na rasporedu 22. svibnja u Maksimiru. Bila je to prva pobjeda bijelih nad "drugom momčadi" Dinama u posljednje četri odigrane utakmice. Nisu Splićani na tim ogledima uspijevali zatresti mrežu, ovoga puta dva puta su loptu poslali u mrežu protivnika. Oba zgoditka domaćini su postigli u nastavku susreta i to nakon što je Lokomotiva u 53. minuti povela golom Antolića. Jockeri sa klupe Maglica i Jakoliš, obojica su ušli u igru u posljednjih 25 minuta, preokrenuli su rezultat u korist bijelih.

Samo minutu nakon što je zamijenio Vukovića, Maglica je na asistenciju Kouassija prevario Barbarića i sa vrha kaznenog prostora pogodio lijevi donji kut nemoćnog Piceka, da bi tri minute poslije Jakoliš asistirao Kouassiju za drugi gol, koji je u konačnici Splićanima donio minimalnu prednost pred uzvratni dvoboj. Hajduk je dominirao tijekom cijelog susreta bio je bolja momčad. Gosti su se još jednom predstavili kao odlično posložena ekipa sa puno mladih kvalitetnih igrača.

Protiv Splita ste pogriješili na otvaranju susreta, započeli ste utakmicu sa tri stopera (Maloča, Milić, Milović), ovaj puta se pogodili sa uvođenjem Maglice i Jakoliša? Bilo je prvo pitanje za trenera bijelih Tudora:

- Ne bih tako započeo priču. Želio bih najprije igračima čestitati na odličnoj utakmicu, odigrali su hrabro, junački svih 90 minuta. Ostvarili su pobjedu koja nam daje za pravo da sa puno više optimizma čekamo uzvratni susret, no isto tako ovaj rezultat ništa nam ne jamči. Drago mi je da su igrači pozitivno reagirali nakon poraza od Splita, i sami su bili svjesni koliko im znači dvoboj sa Lokomotivom. Što se tiče igre Maglice i Jakoliša, odnosno njihovog uvođenja u igru, Maglica je bio dugo ozlijeđen, on je naš stožerni igrač, dok je Jakoliš odlično asistirao Kouassiju za drugi gol.

Ovo je prva pobjeda Hajduka nad Lokomotivom:

- Ne samo da smo ostvarili prvu pobjedu nego smo im dva puta zatresli mrežu, nakon četri susreta na kojima nismo niti jednom uspjeli poslati loptu u njihovu mrežu. I kada smo gubili sa 0:1 od igrača sam tražio da igraju bez straha, hrabro jer je bilo vidljivo da smo bolja momčad i da je samo bilo pitanje trenutka kada ćemo zatresti njihovu mrežu. Na našu sreću u samo tri minute postigli smo dva gola. Šteta je što u samoj završnici udarac glavom Maglice nije završio u mrežu nego je pogodio gredu.

Trener Lokomotive Tomislav Ivković rekao je prije prvog finalnog dvoboja da je njegova momčad favorit za osvajanje Kupa?

- Lokomotiva je, usudio bih se sada kazati, ipak manji favorit za osvajanje Kupa Hrvatske nego što je to bila prije početka susreta. Odigrano je tek prvo poluvrijeme, mi imamo istina minimalnu prednost koja nam u konačnici može donijeti osvajanje Rabuzinovog sunca.

U nedjelju se u prvenstvenom srazu ponovno sastaju ove dvije momčadi i ponovno se igra na Poljudu:

- Nedjeljni susret nam je podjednako važan kao što je bila ova utakmica. Učinit ćemo sve da ostvarimo novu pobjedu i tako se još više približimo plasmanu u Europsku ligu, zaključio je Tudor.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.