Igor Tudor: Lokomotiva je favorit, ali napravit ćemo sve da osvojimo Kup!

Utorak, 07. svibnja 2013. 15:41 Napisao/la  Ivan Jelić

- Vjerujem u ove igrače i nadam se da uz podršku Torcide možemo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti da nakon uzvrata na Maksimiru u Split donesemo trofej namijenjen pobjedniku Kupa, najavljuje trener Hajduka

Pred prvu utakmicu finala Kupa Hrvatske između Hajduka i Lokomotive koja se igra na Poljudu (srijeda, 19.30) trener bijelih Igor Tudor preuzeo je odgovornost na sebe za poraz u subotnjem gradskom derbiju protiv Splita:

- Bilo bi glupo da ne priznam da neke novine koje sam pokušao protiv Splita nisu upalile, igrači u prvih 45 minuta dvoboja sa Splitom nisu prihvatili ono što smo se od njih tražilo. Očigledno je da u tri dana nisu uspjeli pohvatati sve informacije. Preuzimam na sebe odgovornost za igru koja je momčad prezentirala u prvom poluvremenu protiv Splita. Igrali smo preofeno. Do kraja sezone nemamo pravo na nikakve eksperimente, kazao je Tudor.

Za ogled sa Lokomotivom hajdukov strateg ne može računati na Milića koji ima uplatu limfnih žlijezda:

- Milić neće biti u kadru za sraz sa Lokomotivom, no vraćaju nam se Maglica i Kiš. Igračima sam skrenuo pažnju da je dvoboj sa Splitom iza nas da se svi zajedno trebamo okrenuti prvoj finalnoj utakmici sa Lokomotivom. Učiniti ćemo da sve osvojimo trofej ali isto tako upozorio sam da ih da se ne mora sve riješiti u prvom susretu jer za petnaestak dana rasporedu je uzvratni dvoboj u Maksimiru. Atmosfera u momčadi je odlična i nadam se pozitivnom rezultatu.

Tudor je nahvalio momčad Lokomotive:

- Igramo protiv momčadi koja je trenutno druga na prvenstvenoj tablici i koja ima četri boda više od trećeplasiranog Splita. Prema položaju na tablici Lokomotiva je favorit, no to je samo na papiru. Dobro smo proanalizirali njihovu igru, cijelu momčad. Igraju lijep i tečan nogomet. U njihovim redovima igraju dvojica bivših hajdukovaca Maleš koji odlično odrađuje posao na poziciji zadnjeg veznog te Trebotić koji je jedan od njihovih ponajboljih igrača uz Antolića.

Kakvog Hajduka može očekivati?

- Sigurno boljeg nego što je to bio u gradskom derbiju protiv Splita. Vjerujem u ove igrače i nadam se da uz podršku Torcide možemo ostvariti rezultat koji će nam omogućiti da nakon uzvrata na Maksimiru u Split donesemo trofej namijenjen pobjedniku Kupa, Rabuzinovo sunce, na kraju će Tudor.

Najvjerojatniji sastav: Blažević, Oremuš, Maloča, Milović, Jozinović,  Vršajevićm, Lima , Kouassi, Andrijašević, Caktaš , Vuković.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.