TREĆE RABUZINOVO SUNCE

Nitko nije mogao pokvariti riječku proslavu

Srijeda, 14. svibnja 2014. 08:15 Napisao/la  SC

Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika, koji su uspjeli kupiti ulaznice za povijest


Rijeka je prvi put u klupskoj povijesti osvojila jedan trofej pred svojim gledateljima, treće Rabuzinovo Sunce zauzelo je posebno mjesto u klupskoj viltrini. Na tribinama se natisnulo više od 9000 sretnika, koji su uspjeli kupiti ulaznice za povijest. Prije utakmice u improviziranom klupskom televizijskom studiju na stadionu svih osvojenih Kupova sjetili su se Milan Radović, Tomo Erceg i Daniel Šarić. Trojica klupskih velikana osvojili su četiri Kupa, ni jedan od njih nije doživio privilegiju da Kup osvoji na Kantridi!

Otrčali su igrači Rijeke počasni krug po Kantridi s medaljama oko vrata prije nego što je predsjednik HNS-a Davor Šuker uručio pehar kapetanu Dariju Kneževiću. Zasluženo slavlje pred ispunjenim tribinama koje su lelujale u bijelo-plavima bojama. Riječke mažoretkinje i neizostavna Lovranska limena glazba zagrijali su navijačku atmosferu po kojoj je Rijeka postala poznata i prepoznatljiva. Armadina koreografija i ogromna bijela zastava razvučena preko stijena upriličili su nezaboravni dekor u predvečerje jednog od najvećih klupskih uspjeha. Sporadično pogrdno spominjanje Zdravka Mamića i HNS-a spadaju u obavezni navijački repertoar kojemu je jedino dežurni spiker Joso Krmpotić posvetio dužnu pažnju.

Navijača Dinama nije bilo previše. Na stadion su ušli u dvjema odvojenim skupinama pod policijskom prismotrom. Između njih je tijekom utakmice stajala ograda, policija i velika svjetonazorska barijera. Manja skupina pripada tzv. veteranima BBB-a. Veća skupina pripada radikalnom krilu BBB-a kojemu ime Dinama neće biti sveto sve dok u klupskoj loži bude sjedio Zdravko Mamić.

U 65. minuti navijači Dinama počeli su međusobni obračun na tribinama. Sukob je kulminirao gađanjem bakljama i intervencijom specijalaca, koji su združenim akcijom odvojili dvije skupine na sigurnu udaljenost. Intervenciju policije među navijačima Dinama s druge strane stadiona Armada je ispratila podrugljivim povicima.

Nitko nije mogao pokvariti riječku proslavu nogometa! Ni igrači Dinama, ni njihovi navijači koje nogomet nije zanimao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.