Torcida napustila Maksimir zbog solidarnosti prema Bad Blue Boysima

Srijeda, 04. prosinca 2013. 19:19 Napisao/la  SC

Bad Blue Boysi odlučili su bojkotirati utakmicu. Njihovu ulogu preuzela je Torcida te su ponovo na repertoaru bile psovke upućene prema HNS-u i Zdravku Mamiću

Oko tisuću navijača Hajduka napustilo je istočnu tribinu u solidarnosti s Bad Blue Boysima koji su odlučili bojkotirati ogled Kupa Hrvatske između Dinama i Hajduka. Nije tajna da su navijači Dinama već dulje vrijeme u sukobu s Zdravkom Mamićem, prvim čovjekom modrih, a sukob je opet eskalirao nakon nedjeljne utakmice Dinama i Hajduka kada su Bad Blue Boysi kupovali ulaznice gostujućim navijačima.

Iako u srijedu navijača Dinama nije bilo previše, njihovu ulogu preuzela je Torcida te su ponovo na repertoaru bile psovke upućene prema HNS-u i Zdravku Mamiću. Zapaljena je i baklja, a u 20. minuti oko tisuću pripadnika Torcide napustilo je Maksimir.  Nogomet je u Zagrebu ponovo bio u drugom planu.

Inače, BBB su se na dan utakmice oglasili i priopćenjem u kojem je između ostalog stajalo.

"BBB neće doći organizirano na današnju utakmicu niti će biti organiziranog navijanja s naše strane. Već treći dan masovno se privode istaknutiji pripadnici BBB kojima se na teret stavljaju nebulozne optužbe za organizaciju i sudjelovanje u neredima koje je isprovocirala sama policija nakon nedjeljne utakmice, očito isfrustrirani jer su na derbiju ismijani od strane navijača obje grupe skupa sa njihovim šefovima i tzv. “vaučerizacijom”.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.