UTAKMICA SUPERKUPA

Dinamo osvojio trofej na jedanaesterce

Subota, 06. srpnja 2013. 21:29 Napisao/la  SC

 Dinamo - Hajduk 5:2 (1:1), nakon 11m. Duje Čop  (34) zatresao mežu Hajduka, Caktaš izjednačio (76) iz kaznenog udarca

Utakmica Superkupa

 

DINAMO – HAJDUK 5:2 (1:1), nakon jedanaesteraca

 

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 13.000

 

Sudac: Ante Vučemilović (Osijek)

 

Strijelac:  1:0 Čop (34), 1:1 Caktaš (76-11m)

 

Strijelci iz jedanaesteraca: Šimunić 2:1, Vršajević 2:2, Čop 3:2,   Jozinović, promašaj, Halilović 4:2, Tomičić, Migliore brani, Antolić 5:2

 

Žuti kartoni: Addy (Dinamo), Jozinović (Hajduk)

 

DINAMO: Migliore, Jedvaj, Addy, Šimunić, Ibanez, Ademi,  Husejinović (68 Antolić), Brozović (90+3 Kramarić), Soudani, Fernandes (77 Halilović), Čop

 

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Milić, Milović, Jozinović, Anđelković, Pašalić (70 Sušić), Caktaš, Kouassi, Mujan (85 Mikanović), Kiš (55 Tomičić)

 

 

Nogometaši Dinama osvojili su prvi trofej u sezoni, pobijedivši Hajduk u utakmici Superkupa. Nakon što je utakmica u 90 minuta završila rezultatom 1:1 presudili su jedanaesterci, sva četvorica igrača Dinama bili su precizni čime je Superkup dobio novog vlasnika.

Sve momčadi Hajduka krasi ista kvaliteta, uvijek kada igraju u Maksimiru zauzmu pobjednički stav. Bez obzira na Dinamova pojačanja i najave da Hajduk nema dovoljno kvalitete da bi mogao parirati, utakmica odigrana u jakom ritmu bila je zanimljiva. Očekivano, Dinamo je bio bolji, ali ne toliko da bi Hajduk ustuknuo.

Štoviše, Hajduk je propustio najveću priliku na samom početku utakmice. U 17. minuti Jedvaj je nonšalantno pokušao loptu vratiti Miglioreu, Pašalić je pročitao namjeru mladog braniča Dinama, presjekao dodavanje i ušao u idealnu priliku. Međutim, Migliore je iskazao zavidan refleks i obranio zicer.

Dinamo je predstavio dva bočna napadača, Fernandesa i El Soudanija. Prema viđenom, Soudani će zaista biti pojačanje. Eksplozivno brz i tehnički dotjerani napadač u nekoliko je akcija pokazao visoku klasu.

Nakon dvadesetak minuta Dinamo je počeo dominirati, poglavito u brzim, okomitim otvaranjima.

U 34. minuti Brozović je proigrao Soudanija, koji efektno podvaljuje okomitu loptu za Čopa. Milić je zakasnio što je Čopu omogućilo da se pojavi na čistini ispred Kalinića kojemu je snažno upućena lopta prošla kroz noge – 1:0.

U zadnjih petnaestak minuta prvog dijela Dinamo je pokazao naznake novih mogućnosti u nekoliko povezanih akcija. Izuzetno snažni Ademi i brzi Soudani bili su nositelji igre za koju Hajduk nije pronašao odgovor.

U samoj završnici prvog dijela domaćini propuštaju dvije prilike. Iz drugog kuta gledano, Kalinić je dvaput sjajno reagirao. U 43. minuti Ademi je gurnuo u prostor Fernandesa, koji bježi Vršajeviću, izlazi pred Kalinića, koji je prozreo pokušaj prebacivanja.

U 45. minuti Migliore dugom loptom pronalazi Soudanija između dvojice splitskih stopera, Alžirac je u primanju pobjegao, ali se Kalinić ukazao kao libero i izbio loptu.

Početkom drugog dijela Dinamo je nastavio dominirati, ali ne više u onako jakom ritmu kao u završnici prvog poluvremena. U 58. minuti Fenandes je probio lijevi bok, odigrao povratnu loptu za Soudanija, koji nije bio precizan s 14 metara.

Kako je vrijeme odmicalo i ritam padao, Hajdukova momčad sve je više iskazivala fizičku moć kojom je uravnotežila odnos snaga. Nije Hajduk u drugom dijelu stvorio ni jednu izglednu priliku, eventualno je Jozinović (60) mogao nešto više učiniti kada je slijeva ušao u mrtvi kut, ali ni Dinamo nema za čime žaliti.

U 75. minuti Addy je neoprezno s leđa srušio Kouassija u bezopasnoj poziciji, sudac Vučemilović pokazao je bijelu točku. Caktaš je u 76. minuti izjednačio rezultat udarcem s bijele točke i osigurao izvođenje jedanaesteraca.

Fotogalerija Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.