Split blizu senzacije, Dinamo osvojio Kup nakon boljega izvođenja jedanaeteraca

Srijeda, 20. svibnja 2015. 22:51 Napisao/la  SC

Finale Kupa: Dinamo - Split 4:2 (0:0), nakon jedanaesteraca


Finale Kupa

DINAMO - SPLIT 4:2 (0:0), nakon jedanaesteraca

Stadion u Maksimiru. Gledatelja 11.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Jedanaesterci: Barbarić 0:1, Henriquez 1:1, Rog - promašaj, Taravel 2:1, Blagojević - promašaj, Pivarić 3:1, Mršić 3:2, Machado 4:2

Crveni karton: Galović (94, prekršaj za drugi žuti kraton)

Isključenje: Zoran Vulić, trener Splita (105+2, nesportsko ponašanje)

DINAMO: Ježina, Pinto, Šimunović, Sigali (od 52. Taravel), Pivarić, Ademi, Machado, Soudani (od 106. Pavičić), Ćorić (od 65. Fernandes), Pjaca, Henriquez

SPLIT: Zagorac, Galović, Barbarić, Vrgoč, Woon (od 93. Mršić), Blagojević, Vidović, Rog, Erceg, Glavina (od 89. Rugašević), Cikalleshi (od 97. Majstorović)

Nogometaši Dinama osvojili su Kup pobjedom protiv Splita nakon izvođenja jedanaesteraca! Sama činjenica da su modri 13. kup osvojili na ruletu jedanaesteraca govori u prilog dramatici finalne utakmice u kojoj je Split bio vrlo blizu povijesn og uspjeha u 103 godine postojanja. Dojam je da su se igrači Splita previše potrošili u 120 minuta da bi imali dovoljno koncentracije prilikom izvođenja jedanesteraca.

Dinamo je očekivano vodio glavnu riječ tijekom prvih 90 minuta, ali ne tako da bi Splićani ostali nijemi. Dinamo je pritiskao kroz veći posjed lopte, vratar Zagorac obranio je nekoliko teških udaraca i postao najbolji igrač gostiju.

Nisu ni igrači Splita bili bezazleni, nekoliko su puta dospjeli do obećavajuće završnice i neposredno prije pdužetaka propustili veliku priliku naplatiti jalovost modre momčadi.

U 93. minuti Šimunović se poskliznuo, Rogu se otvorio brisani prostor prema Ježini. Međutim, napadaču Splita kao da je ponestalo snage i odlučnosti, predugo je čekao dok se namještao na udarac da bi na kraju njegov pokušaj dodavanja presjekao Pinto.

Na početku produžetaka Split je ostao bez Galovića, koji je dobio drugi žuti karton. Jasno da je Dinamo odmah stekao inicijativu, ali splitska se momčad čvrsto zbila oko vratara Zagorca i postojano odolijevala pokušajima domaćina.

Objektivno, Dinamo nije stvorio izrađenu priliku iako je lopta stalno kolala u kaznenom prostoru Splita.

U drugoj seriji Rog je pogodio gredu, u trećoj seriji Blagojević je loptu poslao visoko preko vratiju.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.