KUP: SLAVEN B. - RIJEKA Matjaž Kek: Nešto ću promijeniti u odnosu na subotnju utakmicu

Ponedjeljak, 04. travnja 2016. 15:06 Napisao  Patrik Mršnik

Ne vidim razloga zbog kojeg bismo se nekog bojali, moramo pokazati našu jačinu i prikriti slabosti te tako doći do željenog rezultata, naglasio je trener Kek

Ispred nogometaša Rijeke uzvratni je susret polufinala Kupa Hrvatske protiv Slaven Belupa. Iz prvog ogleda sastav Matjaža Keka brani prednost od 2:1 stečenu na Rujevici.

Nastavak je to revije ogleda između Koprivničana i Riječana budući da su se isti suparnici protekle subote sastali u sklopu MAXtv Prve lige i odigrali susret bez pogodaka. Bijeli bi na koprivničkom gradskom stadionu mogli imati navijačku potporu petstotinjak njihovih pristalica. Na Rujevicu je stigao kontingent od 350 ulaznica za gostujući sektor, a na licu mjesta navijači Rijeke moći će si priskrbiti ulaznice za dodatnih 150 mjesta.

Na terenu je cilj samo jedan - izboriti novo finale Kupa i borbu za još jedan trofej u vitrinama.

Ristovski: Ne smijemo se opustiti
- Slijedi nam nova utakmica protiv Slaven Belupa. Vidjeli smo o kakvom se protivniku radi, iako je ovdje sada riječ o kup-utakmici. Imamo tu minimalnu prednost, ali se nipošto ne smijemo opustiti. Moramo u susret krenuti kao da se igra od 0:0, moramo pokazati da Rijeka zaslužuje igrati u finalu i ostvariti taj rezultat, kaže Stefan Ristovski, riječki desni branič.

- Ovo je nastavak dvoboja između Slaven Belupa i nas u kojem se igra za finale Kupa. Na nama je da napravimo sve što možemo kako bismo bili ona momčad koja će se na kraju radovati prolasku dalje. Vidjeli smo u dosadašnjih pet ovosezonskih susreta s njima da se radi o dobro organiziranoj momčadi koja kod kuće igra izuzetno dobro. Važno je da napravimo sve za to da stignemo do pozitivnog rezultata, naglasio je trener Kek.

Na put će krenuti dvadeset i jedan igrač, tek će se uoči utakmice znati tko će istrčati na teren. Suspenzija zbog kartona nema, a Kek jedino ne računa na usluge ozlijeđenog Asmira Kajevića. Farmaceuti su Rijeci uzeli osam bodova ove sezone u prvenstvenim susretima, ali slovenski strateg ne boji se nove prijetnje.

- Bojim se jedino bolesti! Ne vidim razloga zbog kojeg bismo se nekog bojali, moramo pokazati našu jačinu i prikriti slabosti te tako doći do željenog rezultata. Ovo je utakmica velikog uloga za nas. Nešto ću promijeniti u odnosu na prvenstvenu utakmicu u Koprivnici, jer nisam bio zadovoljan sa svime. Kup-utakmica ima posebnu specifičnost, rekao je Kek.

Susret na koprivničkom gradskom stadionu počinje od 17.30 sati, a predvodit će ga osječki sudac Damir Batinić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.