Sergej Jakirović: Vjerujem da će odlučiti raspoloženje igrača na sam dan utakmice!

Utorak, 21. svibnja 2024. 13:55 Napisao/la  SC

Naglašavao sam stalno da je sezona maraton i na kraju je najbolji onaj tko je najjači u glavi, kaže trener Dinama

Sergej Jakirović
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović najavio je uzvratnu utakmicu finala kupa, u srijedu od 18 sati na Rujevici počinje utakmica između Rijeke i Dinama.

Trener Dinama ovako je odgovorio na pitanje što bi moglo odlučiti pobjednika:

- Vjerujem da će odlučiti raspoloženje igrača na sam dan utakmice. Mi smo se malo osvježili, svi su igrači na dispoziciji i napravit ćemo sve da osvojimo Kup. Bit će teško, kao i svaka utakmica na Rujevici, cilj je dati gol jer bi to bila velika prednost s obzirom na pravila. Nismo još odlučili kako ćemo igrati, imamo dvije varijante i vodimo se raspoloženjem igrača. Odlučit ćemo se na ofenzivniju varijantu ovaj put. Očekujem da će nas Rijeka pokušati stisnuti, što iziskuje određeni rizik s njihove strane, kazao je Jakirović.

- Naglašavao sam stalno da je sezona maraton i na kraju je najbolji onaj tko je najjači u glavi i tko se može nositi sa svim očekivanjima. Kad se sjetim da smo 3. prosinca imali 12 bodova manje od Hajduka i išli smo u Koprivnicu gdje je teren bio zaleđen. Radili smo u jako teškim uvjetima, osvajanje Kupa bila bi ‘točka na i‘ ove sezone, ističe Jakirović.

Rijeka je u negativnom nizu, ni jednom ove sezone nije pobijedila Dinamo:

- To morate njih pitati. Postoji i ono da uvijek jednom bude prvi put. Mi ćemo dati sve od sebe da osvojimo Kuo, ističe Jakirović.

Zanimljivo je trener Dinama odgovorio na pitanje jesu li igrači vježbali jedanaesterce:

- Nismo ih vježbali jer jedno je pucati na treningu, a drugo na utakmici!

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.