PODCAST Božidar Šikić: U finalu nema favorita! To smo mogli vidjeti prošle godine!

Ponedjeljak, 01. lipnja 2020. 20:16 Napisao/la  SC

Osijek je stajao bolje na terenu, ali u nastavku smo se zahvaljujući nekim potezima trenera i igrača vratili i okrenuli utakmicu, kaže Ivan Mance

PODCAST  Božidar Šikić: U finalu nema favorita! To smo mogli vidjeti  prošle godine!

U novom podcastu Sportklub televizije gostovali su predstavnici finala Kupa, prvi operativac NK Lokomotive Božidar Šikić i zamjenik sportskog direktora NK Rijeke Ivan Mance, voditelj je bio Neven Cvijanović.

CVIJANOVIĆ: Idemo se odmah osvrnuti na ludu utakmicu u kojoj je Rijeka pobijedila Osijek 3:2. Bilo je tu velikih preokreta, sudačkih pogrešaka, ali i sukoba nakon utakmice. Ivane koji je tvoj komentar na to sve i možeš li nam iz prve ruke reći kako je to izgledalo?

MANCE: Što se tiče utakmice prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Osijek je stajao bolje na terenu, ali u nastavku smo se zahvaljujući nekim potezima trenera i igrača vratili i okrenuli utakmicu. Moram reći da smo i zbog nekih sretnih i spretnih okolnosti na kraju pobijedili. Što se tiče incidenta nakon utakmice, mogu reći da sam gledao snimku i na njoj se jasno vidi da Čolak nije ništa gestikulirao ili govorio prema Grezdi. Nakon kratke prepirke Grezda je zaista brutalno šakom pogodio Čolaka u glavu. Takve stvari se događaju na terenu, događaju se i u tunelu nakon utakmice, ali to bi sve trebalo ostati tamo. Međutim, ovako nešto u svojoj karijeri nisam vidio i jako me čudi, jer oni ni na terenu ne igraju pozicije u kojima bi se mogli sukobiti. Nije bilo neke pozadine iza te priče koliko ja znam, a što se tiče Čolaka on je veliki profesionalac i jedan od boljih dečki što su nosili dres Rijeke.

ŠIKIĆ: Ja ne volim o takvim stvarima razgovarati, više volim o nogometu, ali moramo i to proći. Dobro poznajem Grezdu, on je dečko koji je doživio afirmaciju u Lokomotivi i mogu reći da je zabavljač i pozitivac koji je u našoj svlačionici uvijek donosio veselje. Međutim, on ima vruću krv i nije normalno da je tako nešto napravio te mislim da ga je njegova pozadina gurnula u prvi plan. Ne želim opravdavati ni njega, ni Osijek, ali želim reći da bi čelni ljudi klubova trebali takve situacije smirivati i usmjeravati situaciju u drugom pravcu.

CVIJANOVIĆ: Ivane, Rijeka je organizirala tu utakmicu polufinala kupa na svom stadionu, možeš li prokomentirati kako je to izgledalo s obzirom na sve mjere koje su se trebale poštivati?

MANCE: Ako mene pitate, čini mi se da tu ima puno nelogičnosti, ali preboljet ćemo ih i vjerujem da će mjere polako ublažavati. Ako ćemo zabraniti slavljenje golova, onda to stvarno nema smisla, jer se zbog golova nogomet i igra. Smiješna scena je bila prije utakmice, kada mi je direktor Osijeka rekao da moramo sjediti na svakoj drugoj stolici, a došli smo svi u istom autu. To su neke stvari koje nemaju veze s vezom, ali tako je kako je.

ŠIKIĆ: Meni je također to smiješno, ali slušajmo epidemiologe jer oni znaju što rade. Sve u svemu, meni je najbitnije da se nogomet počeo igrati.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.