Čačić uoči finala Kupa: Mršić i ja smo danas "neprijatelji" u sportskom smislu riječi

Srijeda, 02. svibnja 2012. 09:11 Napisao/la  Z. G.

Finale Kupa najveća je svetkovina u svim zemljama pa tako i u Hrvatskoj. Mršića cijenim, ali danas smo ja i on "neprijatelji" u sportskom smislu, najavljuje trener Dinama

Kako bi Ante Čačić reagirao da mu je netko, uoči dolaska na Dinamu klupu, ponudio izbor: ili naslov prvaka ili osvajanje kupa? Da su mu na radnom stolu ponuđena oba pehara i da je morao uzeti samo jedan, kojega bi izabrao? Na trenutke se čini da bi zgrabio Rabuzinovo "Sunce", a odgurnuo pokal namijenjen naslovu prvaka. Tako barem možemo iščitati iz njegova izlaganja uoči prvoga okršaja finala Kupa u srijedu protiv Osijeka u Gradskom vrtu.
 

- Finale kupa najveća je svetkovina u svim zemljama pa tako i u Hrvatskoj. Doista sam sretan što, zajedno sa svojom momčadi, mogu biti dio finala. Pritom očekujem sjajnu atmosferu, jer sam prije 17 godina bio trener Osijeka!, istaknuo je trener "modrih" Čačić.

Jesenas je Dinamo u Gradskom vrtu slavio čak sa 4:0, i to u dvoboju u kojem je tadašnji maksimirski trener Krunoslav Jurčić na travnjak poslao gotovo rezervnu postavu. Početkom ožujka u Maksimiru je, pak, bilo jedva 1:0 za "modre" u utakmici u kojoj je Dinamov vratar Ivan Kelava u osmoj minuti, kod 0:0, obranio jedanaesterac Marku Babiću.
 

- To je bilo na početku proljetnog dijela sezone kad smo lovili formu, a na toj smo utakmici igrali bez Sammira i Badelja. Kako god, očekujem discipliniran Osijek, siguran sam da će učiniti sve da ne primi gol i da kroz prekide i kontranapade, gdje je najučinkovitiji, napravi nešto više. Mi ćemo nastojati prezentirati sve ono na čemu smo radili ovoga proljeća. Znamo da će domaći biti potpuno neopterećeni, nastavlja Čačić koji posebno hvali svojega kolegu Stanka Mršića, koji je početkom travnja na Osijekovoj klupi zamijenio Vladu Bilića.
 

- Momčad im je satkana od darovitih igrača, a dolaskom trenera Mršića počeli su i pobjeđivati. Mršić i ja smo kolege, bili smo zajedno na fakultetu. Osim nas tamo su bili Kranjčar, Petković, Vlak, Mustedanagić, a dobar dio njih se i danas bavi trenerskim poslom. Stanko je jedan od najiskusnijih trenera i respektiram ga, ali kad počne utakmica, ponašat ćemo se kao dvojica "neprijatelja" koji ne žele jedan drugome dobro u tom sportskom dijelu, priča trener Dinama

Kapetan Milan Badelj još se nije oporavio od ozljede zbog koje je preskočio subotnji prvenstveni dvoboj protiv Istre, a neće zaigrati ni u Gradskom vrtu. Utakmicu preskače i Sammir.
 

- Još ne mogu reći početnu postavu. Računali smo da bi Rukavina mogao zaigrati protiv Istre ulaskom s klupe pa ipak nije. Vrsaljko je tada tražio izmjenu zbog zamora u listu pa smo promijenili plan. Ali, Rukavina je u kombinaciji za utakmicu protiv Osijeka, zaključuje Čačić.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.