Nikola Jurčević: Malo sam bio iznenađen reakcijom riječke klupe

Srijeda, 04. travnja 2018. 21:30 Napisao/la  SC
Nikola Jurčević
Nikola Jurčević

 

Nikola Jurčević imao je razloga za zadovoljstvo nakon uvjerljive pobjede (3:0) Dinama protiv Rijeke u polufinalu kupa. Dinamo je bolje igrao u prvom dijelu:

- Izuzetno sam sretan što smo dobili uvjerljivo, trebala nam je jedna velika pobjeda kako bismo ušli u veliki finale, a sada nas čeka derbi s Hajdukom, što je najveća poslastica za sve ljubitelje nogometa u Hrvatskoj. Ostvarili smo svoj cilj, plasirali se u finale, ali i vratilu tu neku energiju i samopouzdanje nakon što smo nedavno izgubili od Rijeke i Hajduka. Ti su porazi ostavili traga na nama, pa nam je ova pobjeda važna iz više razloga. Sada smo na korak do trofeja, želimo i osvojiti taj Kup. U posljednje je vrijeme bilo puno kritika na nas, zadnjih sedam-osam utakmica momčad nije bila na razini, pa nam je ovaj dvoboj bio jako bitan. Čestitam igračima na borbenosti i angažmanu, ovo je sjajan rezultati. Možda i nisam sasvim zadovoljan igrom, ali onda nije niti bitna u kup utakmicama, tu se gleda samo rezultat. U prvom dijelu smo imali problema u klasičnom otvaranju igre, Rijeka nas je tjerala da nam obrana vodi igru. Dobro smo skautirali i shvatili Rijeku , bili su opasni u nekoliko navrata, ali su ostali bez pravih prigoda. Zadovoljan sam načinom kako smo ih zaustavili. Ali, nisam zadovoljan s 20-ak odigranih minuta nakon riječkog isključenja. Kao da nas je blokirao taj crveni karton gostiju, bili smo prenervozni, a Rijeka je igrala rasterećeno. I tu nisam bio zadovoljan tečnošću naše igre, no kad smo se nakon drugog gola oslobodili grča imali smo nekoliko sjajnih akcija, rekao je Jurčević.

Sjenu na Dinamovu pobjedu bacio je sudački kriterij u drugom dijelu utakmice zbog kojega je Rijeka od 47. minute igrala bez isključenog Filipa Bradarića:

- Malo sam bio iznenađen reakcijom riječke klupe, nisam u tim trenucima imao dojam da je nešto sporno. Samo sam rekao da start Stojanovića na Acostyju nije penal, za mene i nije bio. Ništa nije bilo u lošem ili negativnom tonu, bila je to normalna komunikacija. Moj razgovor sa Brunom Marićem koji je bio iza gola? Netko mi je signalizirao da je Bradarić u finišu prvog dijela igrao rukom, pa sam ga išao to pitati, makar ni ne znam što mi je on odgovorio, kazao je Jurčević.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.