Matjaž Kek, trener Rijeke: Najveći mi je problem kako smiriti igrače do uzvrata

Srijeda, 07. svibnja 2014. 22:37 Napisao/la  SC

Moramo sa što manje emocija živjeti iduće dane, moramo ostati ozbiljni i maksimalno koncentrirani. Ovo je tek prvo poluvrijeme, rekao je Kek nakon prve pobjede protiv Dinama u Maksimiru

Matjaž Kek ostvario je prvu pobjedu protiv Dinama u pravom trenutku. Rijeka je stekla veliku prednost uoči uzvratne utakmice finala Kupa u Rijeci, rezultat 1:0 vrijedan je više od polovine Rabuzinova Sunca.

- Do prvog cilja smo došli, imamo aktivan rezultat za uzvrat. Ali, ništa nije gotovo, tek je sad Dinamo opasan. Zato moramo sa što manje emocija živjeti iduće dane, moramo ostati ozbiljni i maksimalno koncentrirani. Ovo je tek prvo poluvrijeme, pred nama je teška utakmica u Rijeci. Sjetimo se, zadnji put vodili smo 2:0 u 60. minuti, na kraju je završilo 2:2, mogli smo i izgubiti. Zato, upozoravam, nije još ništa gotovo, rekao je Matjaž Kek.

Rijeka je u prvom dijelu bila apsolutni gospodar utakmice u Maksimiru, što se nikada nije dogodilo od kada je HNL-a. U drugom dijelu nije izgledalo tako uvjerljivo, ali je bilo prilično sigurno:

- U drugom dijelu nismo bili baš tako dobri, imali smo prostora, nismo ga iskoristili. Da, imali smo i neke šanse, mogli smo možda imati i bolji rezultat, ali treba biti pošten i reći da je i Dinamo također imao neke šanse. Ali, to je ono što stalno ponavljam, ima u ovoj momčad još dosta rezervi. Sad smo izgubili još dvojicu, nema ih više puno. Naći ćemo rješenja, najveći mi je problem do uzvrata kako smiriti igrače, puno je tu emocija, to su sve mladi igrači. U uzvratu ćemo igrati hrabro, odgovorno i agresivno, uz pomoć naših navijača, kojima puno hvala što su došli u ovakvom broju. Šteta što ambijent nije bio bolji, što nije bilo 20, 30 tisuća gledatelja, kaže Kek.

Dinamo je odigrao najslabiju utakmicu na Maksimiru od kada je trener Zoran Mamić. Protiv Rijeke modra momčad stvorila je jednu jedinu priliku (Soudani, 92) i to nakon tehničke pogreške braniča Leovca.

- Nismo bili pravi u agresiji, u oduzimanju lopte, Rijeka nas je dobila našim oružjem. Teško je reći dijagnozu, imamo određenih problema u momčadi o kojima nerado govorim i neću govoriti, jer ne tražim alibi. Slažem se s Kekom da je ovo tek prvo poluvrijeme, mi u Rijeku idemo po pobjedu. Svaka nam pobjeda 'igra’, dakle, ništa još nije gotovo. Jer, teško se mogu dogoditi dvije ovakve naš partije, ne mogu vjerovati da možemo u dvije utakmice ne zabiti pogodak. A ako primimo jedan, zabit ćemo dva. Mi uvijek igramo isto, napadački, tako da ne vidim problem što moramo napasti na Kantridi, rekao je Mamić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.