LOKOMOTIVA - RIJEKA Matjaž Kek: Rijeka nikada neće igrati tika-taka dok sam ja trener

Ponedjeljak, 07. prosinca 2015. 19:24 Napisao/la  SC

Pokušat ćemo namentuti svoj stil igre, sviđalo se to nekome ili ne, kaže trener Rijeke pred utakmicu četvrfinala Kupa u utorak

Nogometaši Rijeke u utorak od 17 sati igraju utakmicu četvrtfinala Kupa, bijeli u Kranjčevićevoj moraju zaustaviti Lokomotivu ako žele u polufinale:

- Sigurno da nas čeka neizvjesna utakmica, igramo fazu natjecanja u kojemu se ispada. Lokomotiva je u dobrom stanju u zadnjih nekoliko utakmica. Mi sigurno moramo biti bolji nego što smo bili u Zaprešiću, posebice u prvom poluvremenu. Što se momčadi tiče, Moises se vratio treninzima nakon ozljede, Roshi i Radošević još uvijek nisu unutra, Malešov nastup je upitan nakon što je dobio udarac u Zaprešiću... Jasno, Lešković je "out" do kraja sezone nakon operacije nosne kosti, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Trener Rijeke neće mijenjati ništa u pristupu s obzirom da se igra utakmica nakon koje nema popravnog:

- Nema potrebe za promjenama u pristupu. Rijeka ima svoj sustav igre, koji put igra bolje, koji put igra lošije. Normalno da s Moisesom imamo rješenje kakvo u Zaprešiću nismo imali. Pokušat ćemo nametnuti svoj ritam i kroz kvalitetniju završnicu doći do realizacije koja je izostala u Zaprešiću. Jasno da je utakmica drugačija, jer nemamo pravo na pogrešku. Lokomotiva je odigrala nekoliko jako dobrih utakmica, imaju pojedince koji znaju igrati, a sada i kao kolektiv izgledaju vrlo dobro. Razmišljam o Lokomotivi onoliko koliko je potrebno. Imamo malih problema s ozljedama u zadnje vrijeme, Leškovićev izostanak je veliki hendikep iako imam puno povjerenje u Mitrovića, govori Kek.

Rijeka ne djeluje uvjerljivo u zadnjim utakmicama:

- Nisam zadovoljan kako smo se vratili u natjecanje nakon stanke zbog nastupa reprezentacija. Nismo uspjeli ostati u ritmu, koji smo držali prije stanke. Govoriti o razlozima iziskivalo bi malo više vremena, ali igramo utakmicu uoči koje se ne postavlja pitanje možeš ili ne možeš, nego moraš! Naša je želja da prođemo u Kupu i tako ćemo se postaviti, naglašava Kek.

Bezjak: Neće biti dobro ako gledamo unatrag
Roman Bezjak zadužen je za pogotke koji su izostali u Zaprešiću. U kup-utakmici napadači Rijeke bit će pod posebnim povećalom:
- Igramo utakmicu u kojoj nas jedna pogreška može eliminirati, tako da očekujem tešku utakmicu u kojoj nema favorita.     Na nama je da se spremimo što bolje. Poslije utakmice u Zaprešiću nije nam bilo lako, nismo uspjeli postići pogodak. Neće biti dobro ako gledamo unatrag, moramo ići dalje. Teže nam je igrati vani zbog lošijih terena, nemamo na gostovanjima ni publike kao doma. Ali, mi smo profesionalci, bez obzira gdje igramo, moramo biti maksimalno spremni na sve, kaže Bezjak.

Dojam je da momčad teško podnosi pritisak favorita za titulu prvaka:

- Rekao sam već, ako želiš biti prvi, onda moraš znati s time živjeti. Dugo smo to željeli, na kraju smo sami sebe doveli na vrh, imamo isti broj bodova kao Dinamo. U dužem razdoblju uvijek se događa da forma malo padne, da igra nije konkretna, da izostane rezultat koji želimo. Pokušat ćemo namentuti svoj stil igre, sviđalo se to nekome ili ne. Rijeka nikada neće igrati tika-taka dok sam ja trener, Rijeka će igrati autoritativno na svoj način. Svi skupa u klubu moramo naučiti živjeti s time da se pojavio veći pritsak s različitih strana, a sve to ulazi u kontekst sazrijevanja igrača i kluba. Ja tu ne vidim problem, pritisak je normalna stvar, zaključuje Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.