Kup: Rijeka ponovo igra u Đakovu točno deset godina od prve kup-utakmice

Srijeda, 21. rujna 2016. 10:47 Napisao/la  SC

Utakmica se igrala 20. rujna 2006. godine, Rijeka je pred 2000 gledatelja pobijedila Đakovo rezultatom 2:1. Oba pogotka postigao je Ahmad Sharbini


Nogometaši Rijeke danas (15.30) igraju utakmicu 1/16 kupa protiv momčadi Đakovo Croatije.

Utakmica u Đakovu igra se u ozračju velike pobjede protiv Dinama, trener Matjaž Kek vjerojatno će osvježiti momčad s igračima koji se nisu toliko emotivno potrošili da bi doveli u pitanje pristup utakmici protiv trećeligaša koji nakon pet kola ima samo jednu pobjedu.

Inače, Đakovo Croatia je klub nastao 2012. godine fuzijom klubova Đakova i Croatije. Podatak je zanimljiv u kontekstu današnjeg gostovanja Rijeke utoliko koliko je prošlo točno deset godina otkada je Rijeka igrala prvu kup-utakmicu protiv tadašnjeg Đakova.

Utakmica se igrala 20. rujna 2006. godine, Rijeka je pred 2000 gledatelja pobijedila Đakovo rezultatom 2:1. Oba pogotka za momčad Dragana Skočića postigao je Ahmad Sharbini.

Rijeka je igrala u sastavu: Žilić, Tkalčević, Lerant, Rendulić, Gonzales (Sertić), Lukunić, Prišć, Linić, Bule (Tadić), An. Sharbini, Ah. Sharbini,

Zanimljivo je da tadašnji vratar Đakova još uvijek brani za Đakovo Croatiju, Stjepan Begović prisjetio se utakmice prije deset godina uz napomenu da je Rijeka danas prejaka.

- Prije deset godina bili smo na pragu podviga. Golom Mate Kelave poveli smo u 16. minuti, a u 42. Ahmad Sharbini izjednačio je iz diskutabilnog udarca s bijele točke. Sredinom nastavka (60) Ahmad je iskoristio neodlučnost naše obrane za pobjednički pogodak. Na prigodu za poravnanje oglušio se sudac Davor Grizelj u 80. minuti, kada je nakon prekršaja u kaznenom prostoru Rijeke samo odmahnuo rukom, kaže Begović.

Rijeka je u sezoni 2006/07 branila dvaput zaredom osvojeni Kup, na kraju je ispala u polufinalu kupa od Slavena Belupa koji je vodio Elvis Scoria.

Skočića je na početku prvenstva zamijenio Milivoj Bračun, uoči utakmica protiv Slavena Belupa trener je postao Josip Kuže.

Rijeka je sezonu završila na tek 7. mjestu, Robert Ježić uskoro je otišao s mjesta predsjednika...

Ove sezone Rijeka u Đakovo stiže kao vodeća momčad prvenstva, zanimanje je veliko unatoč tome što je pobjednik izvjestan.

Utakmicu iz Đakovo moći ćete pratiti putem livestreama na službenoj klupskoj stranici HNK Rijeka.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.