KUP Osijek ostvario plasman u polufinale, Hajduku sezona završila

Srijeda, 05. prosinca 2018. 19:04 Napisao/la  SC

Utakmica četvrtfinala Kupa: Osijek - Hajduk 2:1.  U 64. minuti Gyurcso zatresao mrežu i vratio utakmici natjecateljske tenzije

Marić i Palaversa u duelu
Marić i Palaversa u duelu Foto: www.hnkhajduk

 

Osijek je eliminirao Hajduk u četvrtfinalu Kupa, osječka momčad ostvarila je plasman u polufinale dvama pogocima do odmora utakmice odigrane u Gradskom vrtu.

Domaćin je puno bolje izgledao u prvom dijelu, kada je dominirao u svim elementima osim u posjedu lopte.

U 26. minuti Bočkaj je dočekao loptu na lijevoj strani kaznenog prostora, nakon udarca iz prve lopta je promijenila smjer u bloku i završila u mreži - 1:0.

U 39. minuti Boban je prošao desnom stranom, vratio prizemno Hentyju koji je loptu pokraj zbunjenog Ljubića poslao u mrežu - 2:0.

Na početku drugoga dijela Marić je propustio veliku priliku smanjiti tenzije, u situaciji jedan na jedan vratar Ljubić uspio je skrenuti loptu.

Nakon toga Hajduk je dignuo ritam i počeo izgledati opasnije.

U 56. minuti Gyurcso je iz slobodnog udarca iskosa slijeva pogodio daljnju vratnicu.

U 64. minuti Jradi se pokraj Bočkaja probio desnim bokom, ubacio prizemno na drugu vratnicu gdje je Gyurcso zatresao mrežu i vratio utakmici tenzije - 2:1.

Do kraja utakmice više je uzbuđenja bilo zbog neizvjesnog rezultata nego zbog pravih prilika.

Stvorio je Hajduk nekoliko obećavajući situacija koje su mogle završiti konkretnije, ali za pravim šansama gosti ne mogu žaliti.

Osječani su više pazili na vodstvo nego što su pokušavali ugroziti Malenicu.

Nogometašima Hajduka porazom u Osijeku sezona je praktično završila.

U nastavku sezone Hajduk će igrati samo za prestiž.

OSIJEK: Malenica, Grgić, Guti, Škorić, Bočkaj, Pušić, Mudražija, Boban (80 Lončar), Hajradinović (67 Pilj), Henty (90 Dugančić), Marić

HAJDUK: Ljubić, Juranović, Vučur, Ismajli, Bradarić (83 Fomitschow), Jurić (49 Gyurcso), Palaversa (87 Ivanovski), Nejašmić, Jradi, Caktaš, Jairo

Utakmica četvrtfinala Kupa: Osijek - Hajduk 2:1 (Bočkaj 26, Henty 38/Gyurcso 64)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.