KUP Lokomotiva ostvarila plasman u finale boljom igrom u drugom poluvremenu

Subota, 30. svibnja 2020. 22:08 Napisao/la  SC

Slaven Belupo - Lokomotiva 1:3. Rastao je pritisak gostiju u drugom dijelu, posebice kada su u igru prvo ušli Jakić i Tolić, a onda dvostruki asistent Sammir.

Ivan Krstičević i Denis Kolinger
Ivan Krstičević i Denis Kolinger Foto: Facebook

Polufinale Kupa

SLAVEN BELUPO - LOKOMOTIVA 1:3

Gradski stadion Ivan Kušek Apaš. Bez gledatelja

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

VAR sudac: Mario Zebec (Varaždin)

Strijelci: 1:0 Goda (6), 1:1 Čokaj (68), 1:2 Tolić (80), 1:3 Uzuni (90+5)

Žuti karton: Goda (S. Belupo)

SLAVEN BELUPO: Filipović, Soldo, Paracki, Mikulić, Bačelić Grgić, Bogojević, Lulić (90+1 Šego), Glavčić (73 Brković), Goda, Jeffren (86 Lima), Krstanović

LOKOMOTIVA: Grbić, Karačić, Mersinaj, Kolinger, Marković, Petrak (57 Jakić), Čokaj (90+6 Halilović), Kastrati, Atiemwen (66 Sammir), Uzuni, Tuci (57 Petrak)

Nogometaši Lokomotive plasirali su se u finale Kupa nakon pobjede protiv Slavena Belupa u utakmici kojom se vratio nogomet u Hrvatskoj.

Lokomotiva je u finale ušla zahvaljujući boljoj igrom u drugom dijelu utakmice, kada je do izražaja došla veća kvaliteta.

U 6. minuti Goda je snažnim udarcem s više od 25 metara iznenadio Grbića i efektno doveo domćina u vodstvo - 1:0.

Rani pogodak djelovao je stimulativno na momčad Slavena Belupa, koja je iz zatvorenije formacije izlazila brzo i okomito, nekoliko je puta opasno organizirano ušla u završnicu.

Najbolju priliku nije iskoristio Glavčić, koji je s 15 metara u otvorenoj poziciji loptu poslao pokraj vratiju.

Lokomotiva se otpočetka pokušala nametnuti kroz posjed lopte, ali je poznato da igra na postavljenu obranu nije forte momčadi Gorana Tomića.

Domaća momčad skratila je teren brzim napadačima gostiju (Uzuni, Kastrati, Atiemwen...) čime je obavila glavinu posla, Lokomotiva do odmora nije izradila nije jednu priliku.

Tucijev (31) udarac u padu iskosa bila je jedina izravna prijetnja Filipoviću.

Zadnjih desetak minuta pao je ritam domaće momčadi, ali je protok lopte gostujuće momčadi bio prespor da bi se rezultat mogao promijeniti do odmra.

Dojam je da u drugom dijelu Lokomotiva nije toliko podignula ritam koliko je Slaven Belupo odustao od igre u pokušaju da sačuva pozitivan rezultat.

Kako je vrijeme odmicalo, blok domaće momčadi stajao je sve bliže vrataru Filipoviću, rastao je pritisak gostiju, posebice kada su u igru prvo ušli Jakić i Tolić, a onda dvostruki asistent Sammir.

U 68. minuti Sammir je iskoristio prvu priliku za sjajnu asistenciju, Brazilac je proigrao Čokaja na lijevoj strani kaznenog prostora, uslijedio je volej-udarac, lopta je "probila" Filipovića i završila u mreži - 1:1.

Razgoropadila se Lokomotiva nakon pogotka, što je više domaća momčad gubila kompaktnost, sve je više do izražaja počela dolaziti očigledna razlika u individualnoj kvaliteti.

U 80. minuti Sammir je još jednim okomitim dodavanjem iskazao urođeni osjećaj za igru, Tolić je pravodobno primio loptu na ulasku u kazneni prostor, u primanju je pretrčao Parackog i znalački prebacio zaleglog Filipovića - 1:2.

Do kraja utakmice Slaven Belupo je uspio stvoriti kakav-takav pritisak, Mikulić (92) je imao priliku izjednačiti na kraju brzog izlaska na nepostavljenu obranu, Grbić je uhvatio loptu.

Otvorila se domaća momčad što je u 95. minuti kaznio Uzuni na kraju brze kontre.

Rijeka i Osijek u nedjelju (20.15) na Rujevici igraju drugu polufinalnu utakmicu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.