KUP HRVATSKE

Split ostvario povijesni plasman u finale

Srijeda, 22. travnja 2015. 18:27 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratni susret polufinala: Split - Hajduk 1:0 (prva utakmica 1:1)

Kup Hrvatske - uzvratni susret polufinala

SPLIT - HAJDUK 1:0

Park Mladeži. Gledatelja 3.500

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelac: 1:0 Cikalleshi (43-11m)

Žuti kartoni: Bagarić, Barbarić, Rog (Split), Tudor, Jozinović (Hajduk)

SPLIT: Zagorac, Galović, Vrgoč, Barbarić, Woon (74 Rugašević), Vidović, Blagojević, Rog (85 Kvesić), Bagarić, Roce (63 Mršić), Cikalleshi

HAJDUK: Grbić, Mikanović (54 Tudor), Milović, Nižić, Jozinović, Caktaš, Juranović, Sušić, Vlašić, Milevskyi (82 Maloku), Gotal (46 Gurbanov)

Split je u uzvratnom susretu polufinala Kupa Hrvatske na svom stadionu pobijedio najbližeg susjeda Hajduka golom Cikalleshija s bijele točke i tako su crveni po prv i puta u svojoj 103. godini postojanja izborili plasman u finale Kupa. Prvi susret na Poljudu prije petnaestak dana završio je neodlučnim ishodom 1:1.

Domaćini su se više orijentirali na čuvanje rezultata iz prvog ogleda jer su postigli gol u gostima. Najbolju priliku u prvom dijelu propustili su bijeli u 36.minuti kada je Milevskyi na dodavanje Vlašića pucao sa nekih 12-13 metara lopta je pogodila korijen lijeve stative gola Zagorca. U finišu susreta kapetan Hajduka Milović ruši Bagarića u kaznenom prostoru Bebek bez dvoumljenja pokazuje na bijelu točku siguran realizator najstrože kazne bio je Cikalleshi.

U nastavku su gosti pokušavali ne bi li postigli barem jedan gol no u tom nisu uspjeli, Split je zasluženo nakon 180 minuta igre izborio plasman u finale Kupa Hrvatske. Momčad Hajduka , odnosno igrači kojima je trener Vučević pružio priliku bez ikakve dvojbe je najgora momčad u povijesti kluba sa Poljuda.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.