Kup Hrvatske: Hajduk slavio kod Kustošije, pogledajte tko je sve bio na tribinama

Utorak, 01. listopada 2013. 17:03 Napisao/la  SC

1/16 finala: Kustošija - Hajduk 1:5. U ovom zagrebačkom trećeligašu igraju sinovi Daria Šimića (svo troje!), Tome Šokote i Gorana Ivaniševića

Nogometni Kup Hrvatske – šesnaestina finala

KUSTOŠIJA – HAJDUK 1:5

Stadion SC Kustošija. Gledatelja 2.000

Sudac: Željko Frković (Gospić)

Strijelci: 0:1 Jonjić (38) 0:2 Kouassi (39) 0:3 Kiš (56) 0:4 Andrijašević (80) 1:4 Ljuboja (89) 1:5 Maloku (90)

Žuti kartoni: Slijepčević (Kustošija) Kouassi (Hajduk)

KUSTOŠIJA: Vladić, Trbuljak (81 Rahmanović), Slijepčević, Pilipović (65 Pavković), Mišković, Prgomet, Katana (53 Šoljić), Stojanović, Horvat, Ljuboja, Dominović

HAJDUK: Stipica, Mikanović, Milović (72 Nižić), Jonjić, Milić, Anđelković, Bradarić, Kouassi (46 Maloku), Andrijašević, Bukva (57 Bencun), Kiš

Mnogo je zanimljivih stvari, pa i zanimljivijih od samog rezultata, bilo vezano uz ovaj susret. Nikada Kustošija u svojoj 84-godišnjoj povijesti nije igrala ovako važnu utakmicu, nikada nije na stadionu njihovog sportskog centra bilo ovoliko ljudi. Kapacitet od 1.300 mjesta bio je duplo rasprodan, a kuriozitet su brojna poznata lica iz hrvatskog društvenog života koja su se smjestila u tamošnjoj počasnoj loži.

U ovom zagrebačkom trećeligašu igraju sinovi Daria Šimića (svo troje!), Tome Šokote i Gorana Ivaniševića, a njih su trojica uz splitskog odvjetnika Ljubu Pavasovića-Viskovića provodili ugodno vrijeme na utakmici šesnaestine finala domaćeg Kupa.

O samoj utakmici ne treba previše razglabati. Hajduk je svoje učinio u samo dvije minute prvog poluvremena. Oba je puta (38, 39) nabacio Haris Bukva iz slobodnih udaraca, prvi puta je glavom pogodio Jonjić, a drugi puta Kouassi. Bukva je uz dvije asistencije umalo došao i do pogotka u prvom poluvremenu, ali toga je puta (25) njegov udarac odsjeo na gredi. Mogli su Splićani i značajnije rezultatski odmaknuti da su svoje prigode na početku susreta riješili Andrijašević (2), Milić (6) ili Mikanović (10).

U nastavku se na novi pogodak gostiju trebalo čekati deset minuta, a onda je Andrijašević ubacio za Kiša koji pretrčava vratara Vladića i zabija za 0-3. Najbolja prilika za domaćie dogodila se u 64. minuti kada je nakon gužve u kaznenom prostoru Hajduka udarac Ljuboje završio u bloku. Nakon asistencije, i sam se Andrijašević (80) upisao u strijelce pogodivši odmjerenim udarcem s poludistance suprotni vratarev kut.

Trenutak za povijest nogometa na Kustošiji dogodio se u 89. minuti susreta. Neometani Ljuboja nakon najbolje akcije domaćina poentira za pogodak protiv Hajduka, a točku na i stavlja Elvir Maloku, svojim prvim pogotkom za Hajduk u posljednjem napadu susreta. Prvi je to pogodak Riječanina u 'bilom' dresu.

Hajduk će u osmini finala Kupa Hrvatske igrati protiv Vinogradara.

Fotogalerija Dalibor Urukalović/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.