Kup Hrvatske: Hajduk u tri minute slomio Lokomotivu za slavlje u prvoj utakmici

Srijeda, 08. svibnja 2013. 21:15 Napisao/la  I. J.

Prva utakmica finala: Hajduk - Lokomotiva 2:1 (Maglica 66', Kouassi 69'/Antolić 53'). S obzirom na tijek utakmice Splićani mogu biti zadovoljni ishodom iako su mogli i uvjerljivije slaviti da pokušaje Sušića i Maglice nije zaustavila vratnica

Kup Hrvatske, prva utakmica finala

HAJDUK - LOKOMOTIVA 2:1 (0:0)

Stadion Poljud. Gledatelja: 15.000. Sudac: Andrej Burilo (Osijek).

Strijelac: 0:1 Antolić (53'), 1:1 Maglica (66'), 2:1 Kouassi (69').

Žuti karton: Vršajević, (Hajduk), Peko (Lokomotiva).

HAJDUK: Blažević, Maloča, Milović, Vršajević, Jozinović, Lima, Sušić, Andrijašević (od 29' Jakoliš), Caktaš, Kouassi (od 77' Stojanović), Vuković (od 65' Maglica).

LOKOMOTIVA: Picak, Mesarić, Barbarić, Boras, Bručić, Maleš, Trebotić (od 71' Chago), Šitum, Pjaca (od 65' Peko), Antolić.

Nogometaši Hajduka pobijedili su Lokomotivu 2:1 u prvoj utakmici finala Kupa Hrvatske. Prijelomni trenutak dogodio se u 65. minuti kada je Anton Maglica ušao u igru. Minutu kasnije Kouassi je proigrao Maglicu koji je pogodio za 1:1. Tri minute kasnije Hajduk je izveo novu brzu kontru, Maglica je primio jednu okomitu loptu, pronašao Kouassija koji je bio precizan - 2:1.

Mogao je Hajduk i uvjerljivije slaviti da je sjajan pokušaj Maglice glavom u 87. minuti završio u mreži umjesto na vratnici.

Hajduk je bio bolji u prvom poluvremenu, ali nedostajao je završni udarac. Najbliže golu Splićani su stigli u 15. minuti kada je Kouassi pronašao Sušića na rubu kaznenog prostora koji je snažno potegnuo, ali vratnica je spriječila gol.

Pet minuta prije pokušaja Sušića, Vuković je pucao s 20 metara iz slobodnog udarca, ali lopta prošla pored vratnice.

Splićani su pritiskali, Kouassi je sjajno prošao u 28. minuti, ali su njegova dva pokušaja blokirali braniči Lokomotive.

Lokomotiva je čekala svoju priliku i napokon je dočekala u 51. minuti. Antolić je krenuo u prodor, Maloča katastrofalno reagirao u obrani i nogometaš Lokomotive našao se oči u oči s Blaževićem - 0:1.

Tri minute kasnije mogli su Zagrepčani i do drugog gola, Pjaca je probio desnu stranu i oštro ubcio, ali se Kramarić nije najbolje snašao pred vratima Hajduka.

Fotogalerija Ivo Čagalj/PIXSELL

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.