KUP HRVATSKE

Dinamo petardom ispratio Hajduk

Srijeda, 04. prosinca 2013. 19:47 Napisao/la  SC

Prva utakmica četvrtfinala: Dinamo - Hajduk 5:0. Dinamo je praktički osigurao polufinale

Kup Hrvatske

DINAMO - HAJDUK 5:0

Stadion Maksimir. Gledatelja: 5.000 Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac)

Žuti kartoni: Maloča, Bradarić (Hajduk)

Crveni kartoni: Bradarić (Hajduk)

Strijelci: 1:0 Šimunić (17), 2:0 Čop (46), 3:0 Fernandes (56), 4:0 Čop (65), 5:0 Halilović (82)

DINAMO: Zelenika, Pinto, Šimunić, Lee, Lima, Brozović (78 Halilović), Antolić (28 Pamić), Ademi, Fernandes, Soudani, Čop.

HAJDUK: Kalinić, Vršajević, Maloča, Milović, Jozinović, Pašalić (85 Anđelković), Bradarić, Sušić, Kouassi, Bukva, Iluridze (45 Bašić).

Nogometaši Dinama nadigrali su Hajduk i slavili s 5:0 u prvoj utakmici četvrtfinala i tako pratički osigurali plasman u polufinale. Drugi put u manje od tjedan dana tako su se susrela dva najveća hrvatska kluba. Dinamo je "demolirao" Tudorove momke i ispratio ih sa pet golova u mreži. Hajduk nije igrao ni blizu kao protekle nedjelje, nedostajao je protok lopte u sredini terena, stoga se i rezultat čini realan po prikazanoj igri obje momčadi.

Slaven Belupo u polufinalu
U srijedu je plasman u polufinale izborio i Slaven Belupo koji je u uzvratnoj utakmici na gostovanju kod Intera odigrao 0:0 i tako sačuvao prednost iz prvog susreta u kojem je slavio 2:1. Treći polufinalist je Istra 1961 koja je to osigurala u utorak protiv Zadra. U posljednjem četvrtfinalnom paru sastaju se Rijeka i Osijek. Prvi susret na rasporedu je 4. veljače 2014. na Kantridi, a uzvrat je osam dana kasnije u Osijeku.

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku dominacije Dinama koji je od prvog sučevog zvižduka pritisnuo Splićane nedopustivši im kombinatoriku koja ih je krasila cijele ove sezone i kojom je Hajduk fantastično parirao Dinamu proteklog vikenda. Puno promjena u sastavima, u odnosu na derbi u nedjelju, nije bilo. Kod domaćih je Pinto zauzeo svoju standardnu poziciju na desnom boku, dok je Tudor također napravio samo jednu izmjenu ubacivši Bukvu umjesto Nižića. Utakmica je počela u tihom tonu, tek poneki dobar potez na sredini terena nije upućivao na dominaciju Dinama koja je uslijedila.

Na prvu šansu domaćina čekalo se  do 12. minute kada je Soudani izvrtio Jozinovića i izbio sam pred Kalinića, no njegov slabašni udarac nije zadao tešku zadaću gorostasnom čuvaru mreže Hajduka. Dinamo je kontrolirao sredinu terena i uspješno probijao bokove, dok je Splićanima nedostajao jedan pravi "virtuoz" u sredini terena koji bi povezao obranu i napad. Usprkos svim naletima domaćina prvi gol pao je iz prekida.

Antolić, koji je kasnije izašao zbog ozljede, ubacio je loptu, a najbolje se u šesnaestercu snašao Šimunić koji zabija za vodstvo Dinama - 1:0. Hajduk je najviše pokušavao preko desne strane uzdajući se u brzonogog Kouassija koji nije bio na razini nedjeljne utakmice. Nova prilika za modre došla je u 30. minuti. Soudani je povukao kontru po desnoj strani i uposlio Pamića koji u šansu gura Fernandesa, no ovom lopta prelazi preko noge i odlazi visoko iznad vrata. Igor Tudor imao je štošta za reći svojim momcima u poluvremenu, no njegove riječi se u drugom poluvremenu, na izvedbi svoje momčadi, nisu vidjele.

Naprotiv, uslijedo je potop "bilih". Prvo je Čop povisio u 46. nakon kardinalne pogreške Kalinića na 2:0, da bi 10 minuta kasnije Fernandes riješio pitanje pobjednika realiziravši odbijanac na udarac Soudanija. Potpunu katastrofu zaključio je Čop drugim svojim pogotkom nakon ubačaja Soudanija u 66.minuti. Na furiozan ulazak Dinama u drugo poluvrijeme Hajduk nije imao odgovora pa je Tudor izgubio glasnice pokušavajući animirati svoje mladiće kojima danas ništa nije polazilo od noge. U strijelce se upisao i Halilović postavivši konačni rezultat 5:0. Rezultat ne daje puno šanse Hajduku da išta napravi u uzvratu koji je na rasporedu 18. prosinca na Poljudu.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.