KUP HRVATSKE

Dinamo impresivnom igrom pregazio Hajduk

Srijeda, 06. travnja 2016. 19:42 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica polufinala Kupa: Dinamo Hajduk 4:0 (2:0, prva utakmica)


Uzvratna utakmica polufinala Kupa

DINAMO - HAJDUK 4:0 (2:0, prva utakmica)

Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 10.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 1:0 Brekalo (2), 2:0 Fernandes (24), 3:0 Fernandes (49), 4:0 Soudani (67)

DINAMO: Ježina, Matel, Sigali, Taravel, Musa, Antolić (Ćorić 70), Machado, Šovšić (76 Rog), Brekalo (56 Soudani), Fernandes, Henriquez

HAJDUK: Kalinić, Velazquez, Šimić, Nižić (41 Billy), Milić (60 Vojković), Jefferson, Sušić, Kalik, Maloku 846 Pejić), Vlašić, Tudor

Nogometaši Dinama autorirativno su ostvarili plasman u finale Kupa, pobijedivši u uzvratnoj utakmici polufinala Hajduk rezultatom 4:0.

Već u 2. minuti nestalo je početne nervoze. Brza kontra Dinama zatekla je obranu Hajduka previsoko postavljenu da brzim Šovićevim dodavanjem Brekalo ne bi sam izašao na Kalinića i iskosa desnom nogome prvi put zatresao mrežu gostiju - 1:0.

U 24. minuti opet je obrana gostiju ostala u raskoraku na središtu igrališta. Henriquez je proigrao je Fernandesa, koji je praktično od centra krenuo prema istrčalom Kaliniću, lagano zaobišao splitskog vratara i poslao loptu u praznu mrežu - 2:0.

Tijekom prvoga dijela rastrčana momčad Dinama izgledala je nekoliko klasa bolje od Hajdukove momčadi koju je trener Damir Burić nepotrebno izložio ponižavanju. Ne može tako otvoreno igrati na Maksimiru s ovakvom momčadi Hajduka!

Modri igrači imali su dovoljno prostora u igri "jedan na jedan" da si ne bi dali oduška. Hajdukova obrana bila je prepuštena na volju napadačima Dinama, koji nekoliko puta nisu imali dovoljno mirnoće kraju privesti povezane akcije.

Početkom drugog dijela Fernandes je zdesna prebacio Kalinića i povećao vodstvo - 3:0. Ništa trener Burić nije mijenjao u načinu igre, Hajdukova obrana ostala je vjetrometini.

Do kraja utakmice iznimno motivirani igrači Dinama toliko su izgledali dominantno da je Hajduk dobro prošao kada je Soudani u 67. minuti postigao još jedan pogodak - 4:0.

Daleko najbolji igrač hajduka bio je vratar Kalinić, koji je obranio nekoliko zicera i spasio momčad katastrofalnog poraza.

Usput, u 75. minuti Vlašić je iz praktino mrtvog kuta slijeva uputio jedini iole opasniji udarac gostiju ravno u Ježinu.

Fotogalerija Niko Matejčić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.