Kup: Dinamo i Split slavili minimalnim rezultatima u prvim dvobojima četvrtfinala

Srijeda, 11. veljače 2015. 18:50 Napisao/la  SC

Prvi susreti 1/4 finala Kupa: Istra 1961 - Dinamo 0:1, Split - Zadar 1:0

Nogometaši Dinama i Splita minimalnom su prednošću svladali Istru 1961, odnosno Zadar u prvim dvobojima četvrtfinala Kupa Hrvatske. Strijelac pobjedničkog pogotka za Dinamo na gostovanju kod Istre 1961 bio je Fernandes u 56. minuti, dok je pobjedu Splitu donio Mršić u 49. minuti.

Istra 1961 - Dinamo 0:1 (Fernandes 56)

ISTRA 1961: Dreven, Gregov, Dos Santos, Obšivač, Nogueira, Jordan, Špehar (Dadić 64), Matoš, Tomić, Heister (Urošević 84), Alves (Janjušević 73)

DINAMO: Ježina, Pinto, Henriquez (Hodžić 69), Machado, Fernandes, Ademi (Goncalves 74), Pjaca (Cekici 82), Sigali, Ćorić, Vukojević, Taravel

U prvom poluvremenu utakmice između Splita i zadra jedino vrijedno spomena je bilo isključenje Pušića koji je za 17 minuta uspio zaraditi dva žuta kartona, odnosno crveni isključujući karton. Crveni su bili premoćniji, no Zadrani učinkovitiji. U nekoliko navrata iz kontranapada su opasno zaprijetili, no nisu zabili za vodstvo. Odmah na početku drugog poluvremena, u 48. minuti., domaćini su poveli. Woon je s lijeve strane ubacio za Mršića koji je sa 7 metara pogodio za 1:0 'crvenih'.

Bolji su bili Splićani u drugom poluvremena, a u 69. minuti Cikalleshi je postigao pogodak, međutim poništen je zbog zaleđa. Imao je Cikalleshi još dvije lijepe prigode, međutim uspješniji je bio vratar Zadrana Gluić. Odličnu priliku za izjednačenje je imao Zadar u 82. minuti. Pešić je prevario Barbarića, a onda s desetak metara iskosa pucao, međutim njegov udarac je obranio Zagorac te tako spriječio goste da dođu do važnog pogotka u gostima.

Split - Zadar 1:0 (Mršić 49)

SPLIT: Zagorec, Glavina (Erceg 65), Mršić, Chung, Roce (Bilić 73), Rog (Kvesić 85), Barbarić, Galović, Ibriks, Blagojević, Cikalleshi

ZADAR: Gluić, Čirjak (Jovanović 90), Pušić, Milinković (Viduka 85), Jerbić, Pešić, Blažević (Sarić 60), Banović, Ikić, Mišić, Jurkić

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.