ČETVRTFINALE KUPA HVATSKE

Hajduk u polufinalu nakon pobjede nad Zelinom

Srijeda, 12. prosinca 2012. 18:57 Napisao/la  Ivan Jelić

Uzvratna utakmica 1/4 Kupa: Hajduk - Zelina 2:0. Od 53. minute Hajduk je igrao s igračem više 

Uzvratna utakmica ¼ finala Kupa

HAJDUK – ZELINA 2:0

Stadion na Poljudu. Gleadatelja 4000

Sudac: Ivo Krečak (Šibenik)

Žuti kartoni: Brlečić (Zelina), Milić (55)

Crveni karton: Fuček (53)

Strijelci: 1:0 Milić (14), 2:0 Andrijašević (76)

HAJDUK: Blažević, Lima, Maloča, Milović, Jozinović (61 Caktaš), Milić, Radošević, Andrijašević, Stojanović, Vuković (65 Tomaš), Maglica (80 Kiš)

ZELINA: Kranjčec, Kotarski, Šimek, Kristić, Melnjak, Brlečić, Grgec, Kiš (79 Trojak), Gluhak (67 Krezo), Fuček, Mesec

Nogometaši Hajduka plasirali su se u polufinale Kupa nakon pobjede od 2:0 protiv Zeline u uzvratnoj utakmici četvrtfinala. Prva utakmica završila je rezultatom 1:1.

U 14. minuti Lima je ubacio slijeva, vratar Kranjčec odbio je loptu koju je na 18 metara od vratiju na prsa primio Milić, uslijedio je udarac i prve po kojemu je lopta završiča u mrežu gostiju – 1:0.

Hajduk je poveo tijekom poluvremena u kojemu su gosti propustili dvije velike prilike. Već u 5. minuti Mesec je pogodio vratar Blaževića, koji je loptu odbio u prečku.

U 41. minuti Mesec je promašio priliku prvog dijela. Fuček je ubacio slijeva, Brlečić glavom vratio Mesecu, koji s dva metra udarcem glavom pogađa prečku potpuno praznog gola.

Marin Brbić u Nyonu
Predsjednik Hajduka Marin Brbić nije bio na utakmici protiv Zeline budući da je negdje u isto vrijeme službenicima UEFA-e u Nyonu objašnjavao način poslovanja Hajduka. UEFA je odnedavno pod nazivom "fair-play poslovanje" uvela monitoring nad klubovima koji imaju financijskih poteškoća ili pak posluju mimo poslovnih običaja. Hajduk svakako spada među klubove koje UEFA kontrolira.

Ne baš uvjerljivi Hajduk stvorio je dvije prilike, u 21. minuti vratar Kranjčec zamalo je bio brži od Glavice, a u 43. minuti Maglica je izašao sam pred vratara gostiju koji je pročitao namjeru domaćeg napadača i obranio udarac.

Drugi dio počeo je opet u znaku gostiju, odnosno, u znaku Josipa Fučeka. U 50. minuti Fuček nije uspio iskoristiti Milovićevu pogrešku, ali je zato u 53. minuti napadač Zeline pogriješio katastrofalno kada je laktom udario Jozinovića i dobio crveni karton.

Iako se činilo da drugoligaš s igračem manje više nema šansi, u 63. minuti Blažević je obranio Mesecov udarac glavom. Zelina s igračem manje nije posustala čime je zbunila domaće igrače, koji su očekivali lak posao.

U 76. minuti domaći su napokon odahnuli. Nakon ubačaja iz kuta Andrijašević je s 18 metara pogodio za 2:0 čime je pitanje pobjednika bilo riješeno.

Nisu gosti odustali ni nakon 0:2, u 84. minuti Mesec je opet zaprijetio izvan kaznenog prostora i opet je Blažević morao spašavati.

U samo završnici Caktaš (85), Tomaš (86) i Andrijašević (90) imali su prilike promijeniti rezultat, ali ne i dojam da je Zelina bila ravnopravni protivnik.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.