KUP HRVATSKE

Hajduk slavio u Koprivnici golom u nadoknadi

Srijeda, 10. travnja 2013. 19:00 Napisao/la  SC

Prva polufinalna utakmica: Slaven Belupo - Hajduk 1:2. Sudac Batinić pokazao tri crvena kartona

Prva polufinalna utakmica Kupa

SLAVEN BELUPO – HAJDUK 1:2

Stadion u Koprivnici. Gledatelja: 2.500

Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 0:1 Sušić (56), 1:1 Vugrinec (77), 1:2 Stojanović (90+1)

Žuti kartoni: Kokalović, Bubnjić, Čanađija, Delić, Purić (S. Belupo), Veršajević, Jozinović, Kouassi (Hajduk)

Crveni kartoni: Vršajević (17, drugi žuti), Kokalović (85, drugi žuti), Bubnjić (89, drugi žuti)

SLAVEN BELUPO: Rodić, Maras, Kokalović, Bubnjić, Barić, Jugović (46 Vugrinec), Ćanađija, Purić, Rak (63 Glavica), Novinić (38 Jelavić), Delić

HAJDUK: Blažević, Vršajević, Nižić, Plazonić (21 Stojanović), Jozinović, Lima, Caktaš, Andrijašević (29 Sušić), Kouassi, Vuković (82 Mikanović), Maglica

Nogometaši Hajduka ostvarili su želju i stekli značajnu prednost pred Slavenom Belupom u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa. Minimalna pobjeda ostvarena je u samoj završnici, kada je sudac Damir Batinić pokazana dva crvena kartona domaćim igračima, a Stojanović pogodio za pobjedu.

Već u 17. minuti utakmica je za nogometaše Hajduka postala mučenje, zbog drugog žutog kartona Vršajević je morao u svlačionicu čime su gosti ostali s desetoricom igrača. U 29. minuti igru je morao napustiti i Andrijašević, koji se ozlijedio. Umjesto jednog od glavnih igrača ušao je Sušić.

Što se igre tiče, utakmica je do Veršajevićeva isključenja obećavala. Nekoliko obostranih prijetnji, nešto konkretniji Hajduk i poduzetni Kouassi naslutili su da su gosti ušli vrlo odlučni u namjeri da osvoje trofej.

Već u 4. minuti glavom je zaprijetio Nižić da bi na drugoj strani Kokalović promašio vrata u čistoj poziciji. Odmah nakon isključenja Ćanađija je udarcem zaprijetio Blaževiću, a u 22. minuti Lima izbacuju loptu s gol-crte na Delićev pokušaj. Prvi dio završen je Purićevim pokušajem s 14 metara, lopta je prošla kraj vratnice.

Početkom drugog dijela Caktašev (55) udarac obranio je Rodić da bi minutu kasnije vratar Slaven Belupa morao loptu izvaditi iz mreže. Nakon ubačaja iz kuta Jozinovićev udarac zapeo je u bloku, na odbijenu loptu Sušić je prisebno reagirao i osigurao gostima rezultatsku prednost – 0:1.

Rezultat je poravnao iskusni Vugrinec u 77. minuti, koji je mirno reagirao i zatresao mrežu nakon Glavičina dodavanja.

U 85. i 89. minutama isključena su dvojica igrača Slavena Belupa, Kokalović i Bubnjić, čime je Hajduk neočekivano stekao i iskoristio prednost igrača više. U 91. minuti nakon ubačaja Stojanović šalje loptu u mrežu domaćina, Hajduk čeka uzvratnu utakmicu s velikom prednošću.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.