Kup: Hajduk i Split odigrali neodlučeno u prvoj polufinalnoj utakmici odigranoj na Poljudu

Srijeda, 08. travnja 2015. 22:21 Napisao/la  Ivan Jelić

Prva utakmica polufinala Kupa: Hajduk - Split 1:1


Prva utakmica polufinala Kupa

HAJDUK – SPLIT 1:1 (1:1)

Stadion na Poljudu. Gledatelja 5000.

Sudac: Domagoj Vučkov (Rijeka) (6.5)

Strijelci: 0:1 Erceg (31-11m), 1:1 Sušić (33)

Žuti kartoni: Nižić, Mezga, Maloča, Milevski, Balić (Hajduk), Blagojević, Barbarić, Glavina, Vidović (Split)

HAJDUK: Kalinić (6.5), Vršajević (5.5), Maloča (5.5), Milović (6), Jozinović (5), Nižić (6), Mezga (6), Sušić (6.5), Caktaš (5) (od 61. Vlašić -), Milevski (6) (od 74. Balić -), Maglica (6.5) (od 81. Gotal -).

SPLIT: Zagorac (6), Galović (6), Barbarić (5.5), Vrgoč (5.5), Woon (6), Vidović (6.5), Blagojević (6), Bagarić (6) (od 74. I. Jukić -), Erceg (6.5) (od 44. Glavina 5.5), Rog (5.5), Cikalleshi (6.5) (od 88. Radotić).

Nakon prve utakmice gradskih rivala ostaje otvoreno pitanje, koji će splitski klub igrati u finalu Kupa. Uoči uzvrata na susjednom Parku mladeži, Split je rezultatom 1:1 stekao prednost dola u gostima.

Split je prvi zaprijetio u 3. minuti. Woon je pucao sa 25 metara, a Kalinić uz manje probleme ramenom zaustavio njegov pokušaj.

Hajduk je bio bezidejan, jalov, negledljiv, a onda je u 25. Minuti Milevski uposlio Sušića u kaznenom prostoru koji se umjesto udarca odlučio na ubacivanje u sredinu. Otišla je tako u nepovrat obećavajuća situacija za bijele.

Split je iznenada u vodstvo stigao u 31. minuti. Vidović je pucao sa ruba kaznenog prostora, a lopta pogodila Nižića u ruku. Sudac Vučkov pokazao je na bijelu točku, a siguran realizator bio je Erceg. Vodstvo crvenih trajalo je samo dvije minute.

Maglica je u kaznenom prostoru Splita nanizao tri-četiri igrača, uposlio Sušića koji sa tri metra šalje loptu u prazan gol.

Hajduk je do prednosti mogao u 57. minuti. Vršajević je odigrao povratnu loptu za Milevskog čiji je udarac sa deset metara završio ravno u Zagorca.

Veliku priliku Split je imao u 71. minuti. Cikalleshi je oduzeo loptu Maloči te dodao Rogu koji je sa desetak metara pogodio vanjski dio mreže.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.