Kup: Dinamo u uzvratnoj utakmici četvrtfinala pobijedio Hajduk i sa 7:1 prošao dalje

Srijeda, 18. prosinca 2013. 16:56 Napisao/la  SC

Uzvratna utakmica 1/4 finala: Hajduk - Dinamo 1:2. Nakon ranog pogotka Dinama sve je upućivalo na novu rezultatsku blamažu domaćih koja se ipak nije dogodila. 

Četvrtfinale Kupa Hrvatske - uzvratni susret

HAJDUK - DINAMO 1:2 (prva utakmica 0:5)

Stadion Poljud. Gledatelja 8.000

Sudac: Ivan Bebek (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Ademi (5) 1:1 Bradarić (23-11m) 1:2 Antolić (86)

Žuti kartoni: Bradarić (Hajduk) Leko, Soudani (Dinamo)

HAJDUK: Stipica, Maloča, Milić, Nižić (22 Mikanović), Jozinović, Bradarić, Sušić, Pašalić, Kouassi, Bencun (37 Mujan) (63 Iluridze), Kiš

DINAMO: Sandomierski, Šimunić, Addy, Pinto, Ruben Lima, Ademi (68 Čalušić), Leko, Antolić, Fernandes (60 Halilović), Soudani (82 Beqiraj), Čop

Nogometaši zagrebačkog Dinama i u uzvratnoj su utakmici četvrtfinala domaćeg Kupa svladali Hajduk. Nakon 5:0 u prvoj maksimirskoj utakmici prije dva tjedna, izabranici Zorana Mamića pobijedili su i u Splitu, i to rezultatom 2:1. 

Poveli su gosti već nakon pet minuta utakmice i prve opasnosti ispred vrata Stipice. Slobodan udarac izveo je Leko, lopta se od vratnice odbila do usamljenog Ademija koji je lako posprema u mrežu - 0:1. Iako je sve upućivalo na novu rezultatsku katastrofu za Hajduk, ona se u relativno nezanimljivom nastavku susreta ipak nije dogodila. Štoviše, bijeli su imali 1:1, nakon što je Bradarić realizirao kazneni udarac. Leko je prije toga srušio Bencuna u kaznenom prostoru, dovoljno da sudac Bebek pokaže na bijelu točku.

Remi je na semaforu stajao sve do 86. minute kada Ruben Lima šalje dugu loptu u for Haliloviću, koji tada sam izbija pred Hajdukov gol. Sustiže ga kapetan domaćih Maloča, i izbija mu loptu samo do nadolazećeg Antolića koji pogađa za novu Dinamovu pobjedu.

Zagrebački modri tako su se priključili Istri 1961 i Slaven Belupu u polufinalu, a Rijeka i Osijek svoje će četvrtfinalne duele odigrati u veljači sljedeće godine.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.