ŠUKER SUSPENDIRAO MINISTRA

Jovanoviću ni zabrana nije pokvarila dan

Četvrtak, 15. svibnja 2014. 13:32 Napisao/la  SC

Bio je to veličanstveni dan za Rijeku, koji neće pokvariti sitne duše, kaže Jovanović

 Željko Jovanović kratko je prokomentirao odluku predsjednika HNS-a Davora Šukera, koji je ministru uskratio pravo da kao izaslanik Predsjednika Republike Iva Josipovića preda kapetanu Rijeke pokal namjenjen pobjedniku Kupa.

- Kao što kaže TBF, ništa mi neće ovaj dan pokvariti. Bio je to veličanstveni dan za Rijeku, koji neće pokvariti sitne duše ljudi koji ne razumiju protokol, kazao je Jovanović.

Neposredno prije utakmice Šuker je odlučio promijeniti državnički protokol i pomoćniku ministra Petru Skansiju poručio da Jovanović neće nikome ništa uručivati dok je on predsjednik HNS-a.  

  Davor Šuker oglasio se priopćenjem koje prenosimo u cijelosti:

Pozvao sam predsjednika Republike Hrvatske, dr. sc. Ivu Josipovića na finale Hrvatskog kupa kako bi kao pokrovitelj natjecanja predao pehar pobjedniku. Bio bih najsretniji da je Predsjednik osobno to učinio, no zbog međunarodnih obaveza nije mogao sudjelovati na završnoj utakmici.

Kao predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza donio sam odluku, u okviru nogometnog protokola o kojem odlučuje HNS, kako izaslanik Predsjednika, ministar znanosti, obrazovanja i sporta, g. Željko Jovanović, ne može sudjelovati u ceremoniji dodjele pehara i medalja.

Doprinos g. Jovanovića hrvatskom nogometu proteklih godina isključivo se manifestirao negativnim stavom prema Hrvatskom nogometnom savezu, nogometnim dužnosnicima i hrvatskom nogometu općenito što ga čini neprimjerenom osobom da na prazniku hrvatskog nogometa, finalu Hrvatskog nogometnog kupa, sudjeluje u svečanosti dodjele pehara.

S ciljem dodatne depolitizacije Hrvatskog kupa, od iduće godine iskoristit ćemo komercijalne mogućnosti takvog natjecanja, a pehar će dodijeliti predsjednik uprave tvrtke koja će biti ponosna što sudjeluje u hrvatskom nogometu.

Ovim putem bih još jednom pohvalio navijače Rijeke na sjajnoj atmosferi na Kantridi. Čestitam NK Rijeci na osvajanju Kupa i GNK Dinamu na osvajanju Prvenstva, a sve dobronamjerne navijače i medije pozivam da svoju pažnju skrenu na nogometne terene i ignoriraju pokušaje politizacije hrvatskog nogometa, stoji u Šukerovu priopćenju.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.