KUP HRVATSKE

Hajduk i Lokomotiva izborili finale

Srijeda, 17. travnja 2013. 20:55 Napisao/la  SC

Uzvratne utakmice polufinala Kupa: Hajduk - Slaven Belupo 1:1, Lokomotiva - Cibalia 3:0.

Uzvratne utakmice polufinala Kupa

 

 

HAJDUK – SLAVEN BELUPO 1:1

 

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 10.000

 

Sudac: Igor Pristovnik (Zagreb)

 

Strijelci: 0:1 Glavica (32), 1:1 Milić (72)

 

Žuti kartoni: Sušić, Stojanović (Hajduk), Pranjić (S. Belupo)

 

HAJDUK: Blažević, Vršajević (51 Mikanović), Maloča, Milić, Jozinović, Lima, Sušić, Caktaš (89 Plazonić), Kouassi, Maglica (51 Stojanović), Vuković

 

SLAVEN BELUPO: Pelin, Bubnjić, Grgić, Kokalović (46 Pranjić), Purić, Gregurina, Čanađija, Brlek (79 Jelavić), Delić, Rak (87 Šaban), Glavica

 

Nogometaši Hajduka plasirali su se i finale Kupa nakon što su neodlučenim rezultatom (1:1) u uzvratnoj utakmici protiv Slavena Belupa uspjeli sačuvati prednost (2:1) iz prve utakmice odigrane u koprivnici.

 

Momčad Slavena Belupa zasluženo je do odmora vodila minimalnim rezultatom, gosti su igrali konkretnije i poduzetnije. Hajduk u prvom dijelu nije stvorio ni jednu priliku za kojom može žaliti.

 

U 32. minuti Rak je na desnom boku proigrao Purića, uslijedio je ubačaj na pet metara i Glavičin pogodak za vodstvo gostiju – 0:1.

 

U 38. minuti Kokalović i Gregurina iz dva su pokušaja iz blizine mogli utakmicu učiniti nemogućom misijom za Hajduk: prvi je pogodio blok, a drugi promašio loptu.

 

U drugom dijelu Hajduk je pokazao nešto više iako momčad nije bila na očekivanoj razini. Ipak, u 72. minuit Milić je uspio zatresti mrežu gostiju udarcem glavom nakon ubačaj iz kuta. Time je Hajduk stekao mirnoću u završnici utakmice.

 

U 76. minuti gostu su propustili priliku izjednačiti ukupan rezultat. Glavica je izašao pred Blaževića, koji brani njegov pokušaj. Rak odbijenu loptu šalje u vrata, ali se na gol-crti ispiječio Maloča i na kraju Glavica šalje loptu preko vratiju.

 

 

 

 

LOKOMOTIVA – CIBALIA 3:0

 

Stadion u Maksmiru. Gledatelja: 1000

 

Sudac: Zlatko Šimčić (Koprivnica)

 

Strijelci: 1:0 Šitum (19), 2:0 Antolić (43), Kramarić (89)

 

Žuti kartoni: Musa (Lokomotiva), Mazalović (Cibalia)

 

LOKOMOTIVA: Picak, Boras, Barbarić, Mesarić, Bručić, Trebotić (69 Chago), Antolić, Pjaca (60 Peko), Šitum (77 Musa), Maleš, Kramarić

 

CIBALIA: Matković, Miloš, Župarić, Mitrović, Terzić (46 Koledić), Mazalović (76 Puljić), Matoš, Rugašević, Vitaić, Filipović, Bartolović (67 Pavličić)

Lokomotiva se plasirala u finale već nakon prvog poluvremena, kada su domaći igrači stekli prednost od dva pogotka nakon što ej prva utakmica završila bez pobjednika (1:1).

 

U 19. minuti Lokomotivu je u vodstvo doveo Šitum udarcem iz daljine. Isti je igrač u 43. minuti natjerao vratara Matkovića na intervenciju, odbijenu loptu Antolić pretvara u vodstvo 2:0.

 

Iako su nogometaši Cibalije u kraćim razdobljima imali inicijativu, momčad Lokomotive mirno je tijekom drugog poluvremena čuvala prednost. Pogotkom u 89. minuti Kramarić je potvrdio pobjedu vrijednu povijesnog klupskog uspjeha.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.