KUP HRVATSKE

Hajduk opet pobijedio Split u gradskom derbiju

Srijeda, 31. listopada 2012. 19:07 Napisao/la  Ivan Jelić

Utakmica 1/8 finala Kupa: Hajduk - Split 2:1. Hajduk pobijedio Pogocima Caktaša (45) i Sušića (63)

1/8 finala Kupa

HAJDUK – SPLIT 2:1

Stadion na Poljudu. Gledatelja: 7000

Sudac: Duje Strukan (Split)

Strijelci: 1:0 Caktaš (45), 1:1 Rebić (60), 2:1 Sušić (63)

Žuti kartoni: Caktaš, Maloča, Sušić (Hajduk), Erceg, Vojnović, Rebić (Split)

HAJDUK: Blažević, Oremuš, Maloča, Milović, Stojanović, Milić (86 Luštica), Radošević, Caktaš, Sušić (65 Maglica), Andrijašević, Vuković (89 Jonjić)

SPLIT: Zagorac, Radotić, Križanac, Glumac, Hrgović, Vitaić, Paracki (84 Kvesić), Galović, Vojnović (59 Rebić), Erceg (59 Baraban), Belle

 

U 45. minuti Caktaš je izveo slobodni udarac s 40-tak metara, odmjereno upućeni ubačaj prošao je kroz blok igrača, vratar Zagorac nije reagirao i lopta je neočekivano završila u mreži – 1:0.

Hajduk je na odmor zasluženo otišao s pogotkom prednosti budući da je tijekom prvog dijela stalno dominirao. Nisu bijeli stvorili neku izrazitu šansu, Vuković je nekoliko puta ozbiljnije zaprijetio, ali su bili bolji za jedna pogodak.

Krstičević: Ovo je bilo finale prije finala
- Nije bilo lako u tri dana dva puta pobijediti odličnu momčad Splita. Vratio nam se naš rad, red i disciplina. Zadovoljan sam igrom, drago mi je što je Sušić postigao gol. Mislim da je ovo bilo finale prije finala. U četvrtfinalu priželjkujem GOŠK, kazao je trener Hajduka Mišo Krstičević.
- Hajduk je bio agresivniji, bolji. Ozbiljnoj momčadi ne može se dogoditi da nakon izjednačenja primi vrlo brzo drugi gol i to iz kornera. Tužan sam jer ovo je bilo finale prije finala. Hajduku želim da osvoji Kup. Naš najbolji igrač bio je Križanac koji šest mjeseci nije odigrao ozbiljnu utakmicu, moja momčad nije odigrala ništa od onoga što smo se dogovorili, rekao je trener Splita Zoran Vulić.

Trener Splita Zoran Vulić opet je izveo defenzivnu formaciju, zaigrao je s jednim napadačem (Belle) i bezuspješno pokušao igrati na kontranapade. Sličnim pristupom izgubio je u Parku mladeži utakmicu u prvenstvu protekle nedjelje

U drugom dijelu igrala se ravnopravna utakmica¸ a Split je izjednačio u 60. minuti nakon povezane akije Radotića, Bellea i strijelca Rebića – 1:1.

Radost gostiju nije dugo trajala, u 63. minuti Sušić postiže prvijenac u bijelom dresu nakon ubačaja iz kuta Vukovića.

Nakon šest mjeseci u dresu Splita prvu službenu utakmicu odigrao je kapetan ivica Križanac. Ni to nije pomoglo da Split prvi put ostvari pobjedu u gradskom derbiju.

Utakmice 1/8 finala Kupa: Cibalia – Gorica 1:0, GOŠK – Nedelišće 2:0

Četvrtfinale izborili Hajduk, Cibalia, GOŠK, Slaven Belupo, Zadar, Lokomotiva, Osijek i Zelina.

Fotogalerija Hajduk - Split/Ivana Ivanović i Ivo Čagalj/Pixsell

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.