FINALE KUPA Matjaž Kek, trener Rijeke: Svjesni smo kako smo izgledali u Maksimiru

Utorak, 30. svibnja 2017. 13:14 Napisao  I. V.

Normalno da je došlo do silnog pražnjenja nakon što smo tri mjeseca bili pod velikim pritiskom. Treba se znati opustiti i vrlo brzo resetirati, a to je novo iskustvo za nas, kaže Kek


Nogometaši Rijeke pripremaju se za finalnu utakmicu Kupa u Sv. Martinu na Muri. Uoči utakmice protiv Dinama u Varaždinu najvažnije pitanje glasi u kakvom su stanju igrači Rijeke nakon zadnej utakmice protiv Dinama. Ne toliko zbog poraza u Zagrebu koliko zbog slavlja u Rijeci:

-  U ponedjeljak su već izgledali puno bolje nego zadnjih dana, odradili smo dobar trening. Imamo problema s igračima koji nisu trenirali zbog ozljeda, to su Župarić i Gorgon, dok su Maleš i Bezjak trenirali izdvojeno. Razumijem u kakvoj su situaciji igrači, ali nogomet se igra dalje. Igramo utakmicu za još jedan trofej, protivnik je goropadan što je pokazao u zadnjoj utakmici u Maksimiru. Naš je cilj jasan, želimo osvojiti drugi trofej ove sezone i napravit ćemo sve što možemo da to ostvarimo, kaže trener Rijeke Matjaž Kek.

Glave su u ovom trenutku bitnije od nogu:

- Normalno da je došlo do silnog pražnjenja nakon što smo tri mjeseca bili pod velikim pritiskom. Treba se znati opustiti i vrlo brzo resetirati, a to je novo iskustvo za nas. Znamo što se događa, svjesni da smo kako smo u Maksimiru izgledali, posebno u defanzivi. Utakmica finala Kupa je nešto drugo, izazov je velik i sigurno je da ćemo gledati drugačiju Rijeku. A to da se onako slavilo nakon utakmice u Zagrebu... Predugo se čekalo da se ne bi onako slavilo, mislim da ja najbolje znam pod kakvim smo pritiskom živjeli proteklih mjeseci. Razgovarao sam s igračima o utakmici u Maksimiru, ali mislim da ne bi bio normalan čovjek koga ne bi obuzele emocije, kada smo s pokalom došli u Rijeku.  Ta sreća oko nas, nije to bilo lako potaknuti... Još jednom hvala tisućama ljudi koji su nas dočekali, naglašava Kek.

Uoči finalne utakmice u srijedu, Dinamu na znanje da ova momčad Rijeke ove sezone nije zakazala kada je trebalo:

- Ako uspoređujemo s prijašnjim momčadima, ova momčad izgradila je karakter iako je malo igrača bilo u ovakvoj situaciji. Isto kao što prošli tjedan nisam bio zadovoljan njihovim reakcijama na treninzima, u ponedjeljak sam bio zadovoljan. Mene u ovom trenutku više brinu ozljede, koja mi ne daju mogućnost da definiram sastav dan prije utakmice, zaključuje Kek.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.