KUP HRVATSKE

Hajduk osvojio Rabuzinovo sunce

Srijeda, 22. svibnja 2013. 20:10 Napisao/la  SC

Lokomotiva - Hajduk 3:3  (Šitum 8',  Kramarić 70', Bručić 90+2/ Vuković 45', Sušić 50', Stojanović 72')

UZVRATNI SUSRET FINALA KUPA

 

LOKOMOTIVA – HAJDUK 3:3 (ukupno 4:5)

 

Stadion Maksimir. Gledatelja: 10.000

 

Strijelci: 1:0 Šitum (8), 1:1 Vuković (45), 1:2 Sušić (50), 2:2 Kramarić (70), 2:3 Stojanović (72), 3:3 Bručić (90+2)

 

Žuti karton: Puljić, Boras (Lokomotiva), Sušić, Jozinović, Vuković, Jakoliš (Hajduk)

 

 

LOKOMOTIVA: Picak, Mrzljak (52 Peko), Barbarić, Puljić, Boras, Bručić, Maleš (86 Chago), Pjaca (82 Musa),  Antolić, Šitum, Kramarić

HAJDUK: Kalinić, Vršajević (65 Oremuš), Maloča, Milović, Jozinović, Sušić, Lima, Kouassi, Vuković (51 Stojanović), Caktaš, Maglica (82 Jakoliš)

 

Hajduk je u uzvratnom susretu finala Kupa Hrvatske u Maksimiru remizirao sa Lokomotivom (3:3) što mu je bilo dovoljno da osvoji Rabuzinovo sunce nakon tri godine. U prvom susretu na Poljudu Hajduk je slavio 2:1.

Uzvratni susret finala Kupa između Lokomotive i Hajduka igrao se na Maksimiru u neobičnom okruženju. Hajduk je imao brojnu podršku Torcide, oko 5.000 navijača Hajduka doputovalo je u Zagreb i smjestilo se na južnu tribinu.

Prvu veliku prigodu imao je Hajduk. Kouassi je primio loptu na rubu šesnaesterca iskosa sa desne strane i snažno potegnuo iz koljena, ali njegov udarac otišao je preko gola. Prva ozbiljnija prijetnja Lokomotive u 8. minuti završila je pogotkom.

Antolić je probio desni bok Hajdukove obrane, prebacio loptu na desnu nogu i sjajno servirao na 16 metara za nadolazećeg Šituma koji uz pomoć Milovića pogađa mrežu Kalinića - 1:0. Lokomotiva je anulirala prednost Hajduka iz prve utakmice.

U 13. minuti vratar Hajduka Kalinić pravovremenim istrčavanjem spriječio je opasnu situaciju. U 21. minuti Picak je obranio sjajan udarac Vukovića iz slobodnog udarca na 25 metara. Crnogorac je gađao snažno i precizno, ali Picak je uspio skrenuti loptu u korner. Nakon kornera Hajduk je postigao gol koji je opravdano poništen zbog zaleđa Maglice.

Lokomotiva je opasno zaprijetila u 35. minuti. Opet brzo otvaranje plavo-bijelih. Šitum je probio lijevu stranu, servirao povratnu loptu za Antolića čiji udarac odlazi pored gola.

Na drugoj strani Hajduk je uzvratio preko Sušića koji je uspio zahvatiti glavom prenesenu loptu Milovića, ali Picak je refleksno obranio.

U posljednjoj minuti prvog poluvremena Hajduk je stigao do izjednačenja. Slobodan udarac za Hajduk. Loptu je opet namjestio Crnogorac Vuković. Snažno je opalio po lopti a vratar Picak nije to uspio zaustaviti - 1:1.

Na početku drugog dijela Hajduk je zabio i drugi pogodak. Veliki posao odradio je Maglica, proigrao loptu za Sušića koji je nekako sačuvao loptu u nogama i između dvojice, braniča i vratara Picaka, progurao loptu u mrežu.

Trener Igor Tudor iz igre je povukao ozlijeđenog Vukovića i ubacio Stojanovića. Lokomotiva je preuzela inicijativu, a Hajduk je čekao svoju priliku iz kontre. U 69. minuti Kramarić je poravnao rezultat nakon što ga je Maleš sjajno proigrao. Kramarić je primio loptu na rubu šesnaesterca, lažnjakom se oslobodio kapetana Hajduka Maloče i pogodio suprotni kut vratara Kalinića.

Dvije minute kasnije Hajduk je opet u prednosti. Maglica je s desne strane dodao za Sušića, koji je gurnuo loptu Stojanoviću, a Hajdukov veznjak preciznim udarcem s 18 metara pogodio mrežu Picaka za 3:2.

U 74. minuti Lokomotiva je mogla izjednačiti. Kramarić je opalio s 15-ak metara, a Kalinić odlično reagirao i skrenuo loptu u korner.

Do kraja susreta Lokomotiva je uspjela izjednačiti rezultat preko Bručića

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.