Dinamo zamalo izgubio Kup od igrača koji su zadnju plaću dobili u rujnu

Četvrtak, 10. svibnja 2012. 09:22 Napisao/la  ZG

Parirali smo prvaku koji je konkurenciji u prvenstvu pobjegao čak 20 bodova! Mnogi nisu očekivali da ćemo se nositi s Dinamom, utakmica je do 80. ili čak 90. minute bila neizvjesna, kazao je Stanko Mršić

Trebao je pucati Vrgoč, a ne Lukačević; sudac je trebao isključiti Tonela; na stadionu je trebalo biti više gledatelja; televizija je trebala prenositi utakmicu; Mršić bi trebao u – Hajduk! To je sukus razmišljanja Osijekova trenera Stanka Mršića neposredno nakon uzvratnog okršaja finala Kupa u kojem je Dinamo u iskričavoj i dramatičnoj završnici pobijedio s rezultatski uvjerljivih 3-1. Da je Lukačević četiri minute prije kraja iskoristio jedanaesterac te tako izjednačio na 2-2, Osječani bi vjerojatno slavili naslov pobjednika Kupa! Ali, Kelava mu je obranio udarac.

- Pitao sam na sastanku tko se osjeća dobro, tko želi pucati jedanaesterac, Lukačević se nije javio. Kapetan Smoje morao je odrediti, nije mi jasno zašto nije pucao Vrgoč koji je trebao … Iako, mogao je šutirati bilo tko i promašiti, nikoga ne osuđujem. Ma, teško je biti muško u ovom trenutku kad imaš priliku uzeti nešto što ti se ponudilo. Parirali smo prvaku koji je konkurenciji u prvenstvu pobjegao čak 20 bodova! Mnogi nisu očekivali da ćemo se nositi s Dinamom, a na kraju nam se izrodila prilika, utakmica je do 80. ili čak 90. minute bila neizvjesna. Čestitam svojim igračima, koji egzistiraju u teškoj atmosferi u klubu, od rujna nisu dobili plaću. Čestitam i pobjedniku, mislim da je utakmica bila za uživanje i šteta je što je nijedna televizija nije prenosila. Više ne znam jesmo li Hrvati ili nismo. Nadam se da se hrvatski nogomet neće zaustaviti na ovoj stanici, praktički pred praznim tribinama, bilo je samo 2.000 gledatelja, kazao je trener Osijeka Stanko Mršić nakon finala Kupa.

 Doduše, možemo razumjeti da Mršić i njegovi igrači ne primijete Beqiraja, Sammira ili Badelja kako jure u napad, ali ne shvaćamo da ne uspiju primijetiti 8.000 ljudi na tribina! Toliko je Mršić „promašio“ u procjeni. Finale Kupa uživo je promatralo više od 10.000 gledatelja.

 - Bilo ih je 10.000? Ma, bilo je premalo, šteta je što nije bio pun stadion, rekao je Mršić.

  Mršića je tada novinar iz Dalmacije upitao - bi li pristao biti trener Hajduka.

- Pa, ne znam što u Hajduku još čekaju! U redu, imaju trenera, sigurno ga se neće odreći. Ja sam u Splitu uvijek kao kod kuće… Bit će prilike, smatra Mršić.

  Na humorističnu opasku da bi i dolaskom u Hajduk također osvojio "drugu nagradu", spremno je uzvratio:

  - A, ne! Onda bi bila prva nagrada!, tvrdi Mršić.

  Slavljenik Ante Čačić ove je srijede osvojio svoj prvi trofej u karijeri.

- Odigrali smo stvarno dobro drugo poluvrijeme, bio je to nogometni triler, utakmica koje se ne bi posramila niti neka ozbiljnija europska liga. Vjerojatno nikad u povijesti finala Kupa nije odigrano ovako "infarktno" poluvrijeme. Dinamo je ušao dosta nervozno, gosti su bili disciplinirani u bloku, teško su ulazili u situacije za pogodak. Nakon onih 2-0 uspostavili smo kontrolu, a onda je Vrsaljkov autogol sve okrenuo, došlo je do velikog straha da eventualno ne izgubimo Kup. Osijek je zaigrao "va banque", mi smo imali sreće što je Kelava imao svoju večer. Presretan sam! Moram konstatirati, ne bi bilo nezasluženo i da je Osijek osvojio trofej. Ma, ovo što se događalo u zadnjih 15-ak minuta, ne sjećam se da se događalo u cijelom prvenstvu, rekao je Ante Čačić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.