DINAMO - HAJDUK Damir Burić: Dinamo je oparen, znaju da Hajduk može uvijek odigrati dobro

Utorak, 05. travnja 2016. 16:45 Napisao/la  Ivan Jelić

 Dinamo će igrati svoju igru, dominantan nogometa. Imaju odlične igrače na ofenzivnim pozicijama, kaže Burić

Nogometaši Hajduka u utorak na Maksimiru igraju uzvratnu utakmicu polufinala Kupa protiv Dinama. Evo što je uoči tog dvoboja kazao trener Damir Burić:

- Danas još moramo odraditi jedan trening, poslije njega ćemo imati pravi uvid. Protiv Splita nam je nedostajalo igrača, Velez je dobio jak udarac u koljeno, Jefferson je pod znakom upitnika. Sigurno ne mogu Roguljić, Bencun, Ohandza, Juranović... Atmosfera u momčadi je dobra, momci čekaju utakmicu. Još jednom ćemo se mobilizirati, sve je jako zbijeno, te utakmica u nedjelju, pa danas put, ali momčad pokazuje pozitivne reakcije. Sad je samo pitanje snage i koncentracije. Dinamo će igrati svoju igru, dominantan nogometa. Imaju odlične igrače na ofenzivnim pozicijama. Moramo biti na nivou i ja vjerujem u momke. S dobrom organizacijom možemo odigrati dobru utakmicu, kaže Burić.

Hajduk je u tri dana odigrao dvije različite utakmice protiv Dinama, najprije je poražen u Kupu, a zatim je odigrao odličnu partiju u prvenstvu...

- Težimo da ponovimo takvu utakmicu. Trebaju se neke stvari posložiti, odigrali smo u visokom tempu i ritmu tu prvenstvenu utakmicu, ali ovo je drugačiji susret. Dinamo je oparen, znaju da Hajduk može uvijek odigrati dobro. Protivnik će sigurno biti spremniji. Mogu kazati da se onakva utakmica kao u Kupu svakome može dogoditi, ušli smo loše u susret, ali bitno je da korigiramo svoje greške. Istina je negdje u sredini između ta dva dvoboja, smatra Burić.

Jesu li 'bijeli' vježbali penale?

- Već sam rekao koliko je teško simulirati penale, onaj pritisak je teško dobiti na treningu. Trener treba vidjeti osobnost jednog igrača kroz mjesece rada s njim, tako da zna tko u određenom momentu može izvesti taj penal. Imamo igrače koje mogu tome pristupiti. Pobjednički mentalitet stvaramo kroz treninge, uvijek svi žele pobijediti i tako stvaramo dobar mentalitet, zaključio je Burić.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.