1/16 Kupa: Dinamo konačno pobijedio, Ivan Krstanović postigao tri pogotka Vrsaru

Utorak, 25. rujna 2012. 18:05 Napisao/la  ZG

1/16 Kupa: Vrsar - Dinamo 0:3

Sad i Vrsar vidi kako je Dinamu… Maksimirski su nogometaši svladali momčad Vrsara upravo onolikom razlikom pogodaka kojim je njih tri dana ranije „pomela“ Rijeka na Kantridi, 3-0. Iz ovoga je istarskog hepeninga, garniranog i pravom feštom, izostao vodeći „bekrija i bećar“ Domagoj Vida, koji zbog ranijeg „adolescentskog nestašluka“ nije imao priliku sa suigračima proslaviti i zaliti prolaz u osminu finala Kupa.

A, slavili su i domaći: njihov je županijski ligaš ugostio Dinamo, izgubili su podnošljivim rezultatom, a kad tome dodamo da je njihov čuvar mreže Cotić uspješno bekendirao nekoliko suparničkih „projektila“, da su Čabraja i Biondić u tri navrata grijali i dlanove Dinamova vratara, da su tribine bile krcate, doživljaj je potpun. Ćovjek dana bio je Ivan Krstanović - trostruki strijelac.

Domaći, pak, tvrde da je riječki sudac Domagoj Vučkov u smiraju utakmice propustio svirati jedanaesterac za Vrsar nakon što je Biondić u kontranapadu pao u Dinamovu kaznenom prostoru.

VRSAR – DINAMO 0:3
VRSAR: Cotić - Legović (46. Fonović), Pršurić, Šegon, Koraca - Drača (46. Sandrić), Macan, Živko, Čabraja (70. Matošević) - Žiković, Biondić
DINAMO: Mitrović - Vrsaljko, Tonel (46. Ademi), Puljić, Pivarić - Calello, Kovačić (62. Brozović) - Carrasco (46. Peko), Alispahić, Rukavina – Krstanović
Strijelac: 0:1 Krstanović (12.), 0:2 Krstanović (16. - 11m), 0:3 Krstanović (29.)

Zanimljivo je da su domaći već u trećoj minuti priredili „dobrodošlicu“ Dinamu: Pršurić je već tad zaradio žuti karton nakon prekršaja s leđa. Pomislili smo da će Vrsar oštro „nagaziti“ goste, ali do kraja dvoboja više nisu dobili nijedan žuti karton. Štoviše, dobio ga je Dinamov branič Ante Puljić…

U Zagrebu su ovom prilikom ostali Šimunić, Ibañez, Sammir, Tomečak, Čop i Beqiraj, koje je trener Ante Čačić poštedio napora. Nije, dakako, bilo ni suspendiranoga „fakina“ Vide zbog kojega je u autobus za Vrsar morao uskočiti Tonel iako je dobio - slobodan dan. Kapetan Ivan Kelava bio je na klupi, a njegovo je mjesto čuvara mreže zauzeo Romeo Mitrović kojem je to ujedno bio i premijerni nastup za „plave“ u nekoj službenoj utakmici. Kapetansku je vrpcu, pak, ponio Mateo Kovačić.


Prvi je pogodak osvanuo u 12. minuti nakon što je Carrasco protutnjio po desnoj strani, uletio u kazneni prostor i asistirao Krstanoviću.

Tri minute kasnije Šegon je u svom kaznenom prostoru srušio Krstanovića, a ovaj odmah potom i sam uspješno izveo jedanaesterac.

Maksimirski je centarfor postavio „hat-trick“ u 29. minuti, i to po sličnoj matrici kao i kod prvoga pogotka. Carrasco je prohujao desnom stranom, vratar Cotić odbio udarac, a na loptu natrčao Krstanović.

Vrsar – Dinamo 0:3 Vrsar: Cotić - Legović (46. Fonović), Pršurić, Šegon, Koraca - Drača (46. Sandrić), Macan, Živko, Čabraja (70. Matošević) - Žiković, Biondić Dinamo: Mitrović - Vrsaljko, Tonel (46. Ademi), Puljić, Pivarić - Calello, Kovačić (62. Brozović) - Carrasco (46. Peko), Alispahić, Rukavina – Krstanović Strijelci: 0-1 Krstanović (12.), 0-2 Krstanović (16. - 11m), 0-3 Krstanović (29.)

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.