ĆIRO BLAŽEVIĆ PORUČUJE

Jozak je za Vrapče, šarlatan koji ništa nezna

Subota, 24. studenog 2012. 15:50 Napisao/la  ZG

Ne znam čime sam Štimca uvrijedio, ali on me više ne zanima. Čudim se da Šuker nije suspendirao Jozakovu odluku da dirigira tko će igrati u mlađim uzrasnim kategorijama, kaže Ćiro

Nakon poduljega gruntanja i razmišljanja „lucidni“ je kolega „zaskočio“ Miroslava Blaževića pitanjem: Hoćete li vi pobijediti Dinamo u nedjelju ili nećete?

- Pa, to je isto kao da si me pitao 'jesi li ti, Ćiro, budala ili ne'. Ja ću svoje igrače napumpati motivacijom, ali ne znam hoće li to biti dovoljno, to nitko ne može znati, a ja sam ionako najlošiji prognozer na svijetu. Svi misle da će nas Dinamo 'nakantati', ali ja mislim da neće biti tako. Nemoguće je predvidjeti nogometnu utakmicu, naglasio je Blažević uoči nedjeljnoga okršaja protiv Dinama u Kranjčevićevoj.

- Tradiciju ne treba zanemarivati, derbi nam pruža mogućnosti iznenađenja. Nema dvojbe da je Dinamo favorit, ali ne bi bilo prvi put da zadnji pobijedi prvoga. Bio bih zadovoljan čak i s neodlučenim. Dinamo je protiv Porta pokazao moć i kvalitetu, a Zagreb mora nadmašiti svoje objektivne kapacitete ako želi častan rezultat.

Netko je potom još „lucidnije“ dobacio: Hoće li Mamić kupiti suce? Ćiro je uzvratio:

- Mamić ima svijest, ne vjerujem da mu tako nešto pada na pamet. Pa, u zadnjoj je utakmici u Maksimiru bilo 6-0 za Dinamo! Nema razloga, ne vjerujem.

Ima li razloga da Zagreb u nedjelju sazida bunker?

- Upravo smo naručili dva zidara da betoniraju, ha ha ha… Bila bi iluzija kad bismo napali, pa Dinamo je kvalitetniji, morat ćemo se braniti, ali ne zato što se želimo braniti. Sve ćemo učiniti da uspostavimo ravnotežu, glupo je pretendirati na dobar rezultat bez napadačke igre.

Niti Zagrebova napadačka igra nije baš plodonosna.

- Otkad sam došao, uglavnom se okupiram s tim problemom. Nadam se da će uskoro doći i do konkretizacije.

Potom je Ćiro „konkretizirao“ i brojne druge aktualnosti - od kritika koje je gradonačelnik Milan Bandić uputio maksimirskim igračima, pa odnosa s Igorom Štimcem i Romeom Jozakom, šefom Dinamove nogometne škole…

- Ako im treba Bandić da ih motivira, fućkaš to! Zašto imaju trenera? Čačiću, nije ti to osobita akrobacija? Ne moraš ovakve detalje koristiti za pripremu utakmice, zagrmio je Blažević pogledavši u tv kameru izravno se obraćajući odsutnom Čačiću.

- Ma, s Čačićem imam dobar odnos, naše je prijateljstvo još od 1982. godine.

A, s Jozakom? Šef Dinamove škole nedavno je, odgovarajući na Blaževićeve kritike, javno pozvao Zagrebova trenera da se sučele u poznavanju nogometa i trenerske problematike.

- Pa, on je za Vrapče. On mene pozivao na očitovanje licem u lice! Ja bih u tri minute dokazao da je običan šarlatan koji ništa ne zna. On je šef samo zato, jer to Mamić hoće.

Blažević se dotaknuo i Igora Štimca i Davora Šukera.

- Ne znam čime sam Štimca uvrijedio, ali on me više ne zanima. Ništa mu ružno nisam rekao. Čudim se da Šuker nije suspendirao Jozakovu odluku da dirigira tko će igrati u mlađim uzrasnim kategorijama. Kad bi nogometni svijet to saznao, izgubili bismo sav kredibilitet!

Na kraju je opet „zablistao“:

- Ja sam avangarda! Ja sam 1982. godine stvorio sustav 3-5-2 pa su ga uzeli – Nijemci! Ali, sustav je danas kompromitiran. Sustav se više ne respektira, samo postoji raspored po afinitetu igrača.

A, jesu li Dinamovi mladi vezisti Mateo Kovačić i Alen Halilović igrači po Ćirinu „afinitetu“?

- Kovačić je pokazao da ima moć egzistencije u najvećoj konkurenciji. Za Halilovića ne znam… Kovačić je adut Dinamove igre, ima rezistenciju koja ti daje egzistenciju. Ali, protiv Porta se malo precijenio. Htio je prijeći dvojicu, a onda je htio još i trećeg i četvrtog, a to ne ide.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.