Ćiro Blažević: Ne smeta mi kada mi viču "Ćiro pederu", samo da mi ne govore da sam starac!

Četvrtak, 08. studenog 2012. 18:20 Napisao/la  Z. G.

- Nikad nisam rekao da ću pobijediti Hajduk! Nisam baš tolika budala da ih dodatno napalim. Nešto takvo može reći samo jedan čovjek na svijetu. Zamisli, molim te, oni izgube 4-0, a Zdravko Mamić kaže da će pobijediti Dinamo iz Kijeva!, rekao je Blažević

Lovro Medić i kod Miroslava Blaževića ima mjesto u udarnoj postavi. Svoj drugi mandat na Zagrebovoj klupi Ćiro će otvoriti utakmicom protiv Hajduka u petak u 17 sati u Kranjčevićevoj ulici gdje će u prvom ešalonu biti i sin klupskoga predsjednika Dražena Medića.

Blažević otkrio sastav
Blažević je izdiktirao sastav koji, barem po redoslijedu čitanja, izgleda kao sustav 3-5-2. Iznenađenje je što je na vratima 17-godišnji Domagoj Livaković, no ne bismo se iznenadili da je Ćiro, u svojem klasičnom brkanju imena, opet načinio lapsus pa umjesto Vidakovića, spomenuo Livakovića. Zvuči slično, a Blaževiću se ionako lako zabuniti… Uglavnom, najavio je ovakav sastav: Livaković – Pavlović, Nadarević, Djengoue – Pelaić, Štrok, Handžić, Šovšić, Bevab – Abdurahimi, Medić.

No, sastav momčadi, formacija, koncepcija pa čak i sami rezultati ipak će biti u zavjetrini Ćirina verbalna teatra. Uostalom, njegov je dolazak ionako ponajprije zamišljen kao marketinška akcija koju su, suprotno običajima, klupski čelnici „oplemenili“ ne povisivanjem, već - snižavanjem cijena ulaznica.

- Da, Ćirinim će dolaskom cijena ulaznica biti - niža. Iako, običaj je da, prilikom dolaska nekog 'marketinški zanimljivog imena' kad u Ćirinu slučaju, obično povlači i višđu cijenu ulaznica“, kratko je dodao Vincenzo Cavaliere, direktor Zagreba.

Blažević nije sretan što će startati upravo protiv Hajduka.

- Nije moglo biti neugodnije za početak. Poznajemo karakteristike našega suparnika i tražimo način kako to osujetiti. Nadam se da ćemo u toj pripremi napraviti štio manje pogrešaka.“

 Na suprotnoj će klupi sjediti Mišo Krstičević koji je u zadnje vrijeme bio prilično slatkorječiv prema Blaževiću.

- Krstičević? Ma, s njim stalno vodim telepatsku borbu. Cijelo vrijeme pokušavam misliti ono što on misli i tražim način gdje bih ga mogao preveslati. Dosad nisam našao rješenje.

Blažević: Gdje je mojih milijun kuna?
- Niže cijene ulaznica? A, što je s onih milijun kuna koje mi Zagreb duguje? To će biti kad ja umrem, ha ha ha… Ma, čestitam svom direktoru, jer je pokazao dobar refleks sa snižavanjem cijena!“ Pozivam navijače. Bojim se da se igrači Hajduka na našem stadionu osjećaju kao kod kuće. Mi zbog toga moramo probuditi lokalpatriotski naboj diskretnih Zagrepčana. Moji mladići ne poznaju takvu vrstu podrške i vjerujem da će napraviti dodatni napor ako je dobiju“, naglasio je Blažević.

Blažević je dosad odradio tek tri treninga s novom momčadi.

- Bio bih vrlo pretenciozan kad bih rekao da sam već upoznao momčad. Gledao sam ih na Kantridi i mogu reći da su protiv Rijeke ostavili dobar dojam na mene. Međutim, trebat će vremena da ih upoznam. Mi smo treneri čudne biljke, ono što se nekome sviđa, ne mora se sviđati meni. Galvanizacija momčadi kompleksan je proces. Nadam se da ću protiv Hajduka postići stanje pozitivne agresivnosti kod svih igrača koji će nastupiti. U ovakvoj je utakmici bitno ostati neporažen. Jedan je od mojih najvažnijih zadataka da iz psihe svojih igrača 'degažiram' ružan pečat koji im je ostavio visok poraz protiv Hajduka u Splitu 5:1. Imam premladu momčad koja naprosto čezne i žudi za iskusnim igračem koji bi mogao valorizirati njihov talent.

  - Ja sam imao privilegij igrati 3-5-2 one, 1982. godine. U međuvremenu sam naučio da u nogometu nije važna formacija nego koncepcija. Danas se igra puno angažiranije, svi pokrivaju sve pozicije. U toj konfuziji transformacije moram napraviti iznenađenje za Hajduk. Naša formacija neće biti 3-5-2! Kod Hajdukove mlade momčadi najveća opasnost leži u dolascima iz drugoga plana i zbog toga moram pojačati središnjicu.“

 Ćiro je navodno nedavno najavio i pobjedu protiv Hajduka.

- Nikad nisam rekao da ću pobijediti Hajduk! Nisam baš tolika budala da ih dodatno napalim. Nešto takvo može reći samo jedan čovjek na svijetu. Zamisli, molim te, oni izgube 4-0, a Zdravko Mamić kaže da će pobijediti Dinamo iz Kijeva! To ne može reći ni prorokov prorok, a on drmne i ostane živ.“

 No, zasad „drma“ i Ćiro.

- Nikad nisam bio bolji i mlađi trener! Ne smeta mi kad mi s tribina viču 'Ćiro pe…'. Samo neka mi ne govore da sam starac! Sad imam snažnu potrebu demantirati svoje godine.

 

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.