Tomislav Ivković, trener Lokomotive: Favoriti smo uoči uzvrata, ali ništa još nije gotovo

Petak, 19. srpnja 2013. 10:45 Napisao/la  SC

Ova generacija igrača Lokomotive ostaje upisana u noviju klupsku povijest kao prva koja je dobila jedan Dinamo kada se nitko tome nije nadao

Lokomotiva je jedini hrvatski predstavnik u europskim natjecanjima koji nije bio izraziti favorit u utakmicama pretkola. Lokosi su prvi put u povijesti igrali jednu europsku utakmicu protiv Dinama iz minska, bjeloruskog kluba koji ima relativno visoki međunarodni rejtin. Za razliku od Dinama (Luksemburg), Rijeke (Wales) i Hajduka (Makedonija), Lokomotiva je u Bjelorusiji dočekana kao lagani proivnik. Momčad Tomislava Ivkovića ponovo je ugodno iznenadila rezultatom (2:1) i igrom, a povrh svega Mario Šitum nije iskoristio kazneni udarac.

- Ne žalim za promašenim jedanaestercem. Da nam je netko ponudio ovakav rezultat prije utakmice, sigurno bismo ga prihvatili. Samo smo brzom igrom s malo dodira mogli  do pozitivnog rezultata. Favoriti smo uoči uzvrata, ali ništa još nije gotovo, moramo odigrati kao i u Minsku. Cijela momčad je bila odlična, ali ako moram nekog istaknuti onda je to Mathias Chago. Bio je to školski sat nogometa, vrlo dobra utakmica u kojoj smo mogli i uvjerljivije pobijediti, kaže Ivković..

 

- Razočaran sam rezultatom, cijelu utakmicu bili smo bolji i kažnjeni smo zbog vlastitih pogrešaka. Dva-tri puta su bili u našoj polovici u svakom poluvremenu, imali smo loptu većinu vremena, ali moja momčad nije imala hrabrosti da uđe bolje u završnicu. I s desetoricom smo bili bolji i mislim da imamo šanse u Zagrebu nakon što nas je golman ostavio u igri obranom jedanaesterca. Ovakvoj Lokomotivi možemo zabiti dva gola, vidi se da su tek krenuli sa sezonom, rekao je Robert Maaskant, niozemski stručnjak na klupi Dinama.

Ova generacija igrača Lokomotive ostaje upisana u noviju klupsku povijest kao prva koja je dobila jedan Dinamo kada se nitko tome nije nadao.

Koristimo kolačiće
Na našoj web stranici koristimo kolačiće. Neki od njih su neophodni za rad stranice, dok nam drugi pomažu poboljšati ovu stranicu i korisničko iskustvo (kolačići za praćenje). Možete sami odlučiti želite li dopustiti kolačiće ili ne. Imajte na umu da ako ih odbijete, možda nećete moći koristiti sve funkcije stranice.